Nová postava v Ulici: Matouš Rajmont jako lichvář Nekola sedře kůži z Vandy

Nová postava v Ulici: Matouš Rajmont jako lichvář Nekola sedře kůži z Vandy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vizáž drsňáka a tetování, kam oko dohlédne, automaticky předurčují herce, moderátora a boxera Matouše Rajmonta k rolím vymahačů, násilníků, ba dokonce i vrahů. V Ulici se teď objevuje v úloze lichváře, který Vandu pořádně vymáchá v dluzích.

„Když potřebují typického hajzla, zavolají mně“

Že je Matouš Rajmont kvůli svému vzhledu odsouzen k samým negativním rolím, si herec velmi dobře uvědomuje, ale bere to s humorem. V pořadu TV Nova přiznal, že pro maskérky je to vlastně často výhodné: „Před mnoha lety si někdo řekl, hele, potřebujeme nějakého typického hajzla, který není moc hezký, který relativně zahraje vše a který by se uměl porvat. V tom případě jsem byl ideální kombinace. A nemusejí nikomu malovat tetování, já jsem si nechal svoje.“

Má dokonce i veselou historku, kterou často vypráví: „Mně už se jednou stalo, že mi přišla SMS zpráva: ‚Pane Rajmont, co děláte v srpnu? Hledáme do jedné role takového typického hajzla.‘ A to mě hrozně pobavilo.“

Za pomoc Václava Nekoly zaplatí Vanda hodně draze

Nejinak tomu odteď bude i v nekonečném seriálu Ulice. Jistě si vzpomenete, že když Vanda navštívila kasino poprvé, rovnou vyhrála 30 000 Kč. Naivně věřila, že dokud ji horoskop přesvědčuje, aby riskovala a kráčela štěstí naproti, hvězdy budou neochvějně stát při ní. Světla nebeské klenby však zničehonic pohasla a Vandě se před očima udělalo temno, když náhle prohrála všechny peníze, co si šetřila na svatbu s Luďkem. Ten se navíc rozhodl termín obřadu uspíšit, aby Vandě udělal radost.

Co teď? Vandě nezbude než se obrátit s prosbou o pomoc k jedinému člověku, jenž nabízí rychlé a příjemně snadné řešení. Nechce se ani věřit, že by někdo mohl být tak hloupý a neopatrný a vydat se všanc lichváři, ale Vanda je zřejmě opravdu zoufalá, a tak to udělá. Využije lákavé nabídky Václava Nekoly, jehož si zahraje právě Matouš Rajmont. Podezřelý pán ji najde stát před kasinem v slzách, a tak jí nabídne půjčku ve výši 150 000 Kč. Vrátit ale požaduje celých 200 000 Kč. Před takhle vysokými úroky by leckterý rozumný člověk prchl za humna, ale v případě Vandy bohužel uprchl jenom ten rozum. Jak to s ní nakonec dopadne?

Filip Rajmont z Ulice je Matoušův brácha

Příjmení Rajmont není divákům Ulice neznámé. V roli Otíka Puklického zde už dlouho vystupuje Filip Rajmont, jenž je ve skutečnosti Matoušovým bratrem. Nejspíš vás napadne, že si nejsou moc podobní. Bude to jistě tím, že mají společného pouze tátu. Před kamerou se poprvé potkali asi v pěti letech.

K herectví ale Matouše přivedla jeho maminka, herečka Iva Hüttnerová, známá mj. coby hospodyně Jolana Lepařová z Ordinace v růžové zahradě 2. Se synem si zahrála např. v rodinné komedii Pětka s hvězdičkou (1985), kde ztvárnila učitelku hudební výchovy. Matouš hrál Fera Ondráčka, který své učitelce neustále odmlouval, až ho nakonec musela hystericky okřiknout.

Později dělal Matouš zkoušky na DAMU, kam ho ale nevzali, a možná proto se začal naplno věnovat svému koníčku – boxu. Zabývá se jím bezmála pětadvacet let. Trénuje, pořádá boxerské zápasy a každý rok také galavečery v Lucerně, dokonce má na Nově vlastní pořad K. O. magazín o bojových sportech.

Zdroje článku: