Maminka z Ulice a seriálová babička Nina Divíšková: Statečná a milovaná žena, která se vzepřela režimu nejen na filmovém plátně

Maminka z Ulice a seriálová babička Nina Divíšková: Statečná a milovaná žena, která se vzepřela režimu nejen na filmovém plátně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nina Divíšková byla jedinečná dáma českého uměleckého světa. Filmová, seriálová a divadelní herečka, zpěvačka a tanečnice. Milovala život, milovala svou velkou rodinu, které by rozdala celé své srdce. Sama naopak byla milována. Dětmi, vnoučaty, jejím manželem a diváky, kteří ji, třeba jako babi Bětu v seriálu Vyprávěj, zbožňovali.
Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

 

Nina Divíšková po sobě zanechala tři dcery, devět vnoučat a několik pravnoučat, manžela Jana Kačera a dům, který postavila i bez pomoci svého muže, se kterým strávila celý život. Patřili k výjimečným manželským párům a jedinečným tvůrčím osobnostem. 

Osobností byla Nina Divíšková i ve svém soukromí. Stejně jako jedna z jejích nejkrásnějších postav bojovala proti bezpráví a nespravedlnosti. 

Babička Běta ze seriálu Vyprávěj byla neohroženou hlasitou odpůrkyní komunistického režimu a oslavovala T. G. Masaryka. Kolikrát vyhrožovala, že se stěhuje, když se dozvěděla, že se někdo z její rodiny jen přiblížil k čemukoliv komunistickému. Možná jste netušili, při sledování těchto úsměvných scén, kolik toho babi Běta měla se svou představitelkou společného. I Nina Divíšková obdivovala T. G. Masaryka a zavrhovala dřívější režim. Však taky její rodině pořádně ztrpčil život. Pro komunisty byla buržoazním spratkem. 

Byla tak statečná, že poslala Gustávovi Husákovi telegram, že nesouhlasí s jeho zvolením do funkce prezidenta a tajemníka KSČ. 

Pojďme si připomenout a vzdát hold této výjimečné ženě a herečce a podívat se na videa, která vystihují jak úžasnou Ninu Divíškovou, tak některé z jejich nezapomenutelných postav. 

Sbohem, babičko!

 

Zdroj: