Zpátky do minulosti s Ulicí: Teprve po úletu s Lucií si Bedřich uvědomil, že miluje Aničku

Zpátky do minulosti s Ulicí: Teprve po úletu s Lucií si Bedřich uvědomil, že miluje Aničku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucie Wolfová byla Aniččina kamarádka ze školních let – přitažlivá, samostatná a vyzývavá. Bedřich jejímu šarmu snadno podlehl a kvůli vztahu s ní, jenž se ukázal být pořádným omylem, málem zničil úplně všechno, na čem mu záleželo.

Z kamarádky Lucie se vyklubala pěkná zmije

Začátky Aničky a Bedřicha nebyly snadné, ale když se vzali a přijali do péče Františka s Emou, vše se zdálo být na správné cestě. Nějakou dobu u nich skutečně panoval klid a pohoda, ale pak se na obzoru objevila Ančina bývalá spolužačka Lucie Wolfová (Lucie Benešová). Atraktivní a energická žena měla na kontě celou řadu milostných románků a pletek, a to i přesto, že byla vdaná. Manželovi nevadilo, jak to mají doma nastavené, a když zemřel při autonehodě, Lucie po něm zdědila pohádkový majetek. Ten zahrnoval menší činžovní dům v centru Prahy, který si přála proměnit v hotel. Požádat o pomoc zručného Bedřicha (Adrian Jastraban) se vyloženě nabízelo.

Bedřich Aničce pořádně ublížil.
Bedřich Aničce pořádně ublížil. | Zdroj: TV Nova

A tak to začalo. Jedna za druhou se děly nepříjemné věci, jež v Aničce (Ljuba Krbová) vzbuzovaly čím dál větší podezření. Tuhle např. objevila v Bedřichově kapse krabičku kondomů. Jindy zase Bedřich koupil dva lístky na koncert, o němž tvrdil, že na něj má jít s Jardou Hejlem (Martin Hofmann), ale Anička později zjistila, že právě v té době byl Jarda na horách. Vrcholem všeho bylo, když se Bedřich producíroval po městě s pěknou kyticí, aniž by ji donesl domů manželce. V takových chvílích se nešťastná žena obrátí se svými teoriemi k nejbližší kamarádce, což byla právě Lucie. Kolik divaček si asi tenkrát vybavilo vlastní bolestné zkušenosti? Zřejmě jich nebylo málo.

Bedřich se s Lucií rozešel, ale Anička už měla náhradu

Zamilovaný Bedřich se k nové přítelkyni nakonec odstěhoval, což ovšem neznamená, že by se přestal starat o rodinu. Dětem se chtěl věnovat dál. Jistě i kvůli nim trpěl výčitkami. Někdy si užíval krásné chvíle s Lucií, jindy se obviňoval a omlouval. Bylo to s ním jako na horské dráze a brzy se potvrdilo, že když jsou partneři příliš odlišní a jeden z nich si do nového vztahu přináší závazky, nemá to mezi nimi moc velkou šanci na úspěch. Lucie s Bedřichem prožili radostné období zamilovanosti a nevšední lásku v přepychovém prostředí, ale narůstající komplikace a problémy vyústily v rozchod, který nebyl zrovna na úrovni. K přátelskému souznění u nich nedošlo.

Příliš pozdě mu došlo, o co přišel.
Příliš pozdě mu došlo, o co přišel. | Zdroj: TV Nova

Mezitím se Anička snažila z Bedřichova odchodu vzpamatovat. Na nohy se postavila dřív, než sama čekala. Snad na tom měla podíl nová vzkvétající láska v podobě Františkova učitele biologie, Pavla Tesaříka (Petr Vršek). Ten se k Aničce a dětem později dokonce nastěhoval a jejich život byl najednou plný legrace. Ani tenhle slibný vztah ale nevydržel. Zničila ho pracovní nabídka, o níž Pavel snil celá léta. Bedřich si v té době uvědomil, že vztah s Lucií byl jen draze zaplacený úlet a že by se rád vrátil k milované Aničce.

Zdroje článku:
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 19–20. ISBN 978-80-724-3616-3.,
  • blesk.cz