Na jaře dojde v Ulici k vážné autonehodě. Její přímou účastnicí bude Iva Klímová

Na jaře dojde v Ulici k vážné autonehodě. Její přímou účastnicí bude Iva Klímová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Manželé Klímovi si procházejí náročným obdobím, jejich život obrátilo vzhůru nohama nečekané těhotenství. Oba se přiklánějí k interrupci, přestože si nejsou jisti, že jde o správné řešení. Na jaře, když už se v rodině vše obrátí k lepšímu, přijde další rána – autonehoda.

Natáčení s kaskadéry, záchranáři i policií

Oblíbený seriál Ulice, který nás provází každý všední podvečer neuvěřitelných osmnáct let, se musí natáčet s min. dvouměsíčním předstihem. Často se tak stává, že když by podle scénáře mělo všechno vzkvétat a vonět jarem, ve skutečnosti je teprve leden a herci odolávají mrazivým teplotám. Obzvlášť náročné a nepohodlné to může být při speciálním natáčení v exteriérech, které si přesto všichni užívají, jelikož je to koneckonců zajímavá změna a vítané dobrodružství.

Při natáčení se Hana Baroňová a Eliška Bašusová musely pořádně obléct.
Při natáčení autonehody se Hana Baroňová a Eliška Bašusová musely pořádně obléct. | Zdroj: TV Nova

Teprve nedávno se štáb vypravil do zamlžené krajiny pod Ještědem, aby natočil Evženův a Blančin příjezd k penzionu Hany Šmýdové, následné vloupání dovnitř a zásah policie. Netřeba zdůrazňovat, že v sychravém počasí se museli všichni náležitě zateplit. Možná ještě náročnější to měla teď při nejnovějším externím natáčení Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové, na kterou vyšel nejchladnější den roku. Právě Iva se má stát účastnicí dramatické autonehody, jež ovlivní osudy rodiny Klímových i jejich blízkých. Jak se ale napínavá scéna podařila, to budou moct diváci Ulice posoudit právě až o ty dva měsíce později, na jaře, kdy se objeví na obrazovkách.

„Natáčení v exteriérech je plánováno s ještě větším předstihem než běžné natáčení v ateliérech. Je třeba zařídit spoustu dalších věcí, které při běžném natáčení v ateliérech nemusíme řešit. Tohle natáčení je navíc velmi specifické. Byli objednaní záchranáři, policie i kaskadéři, byl vyblokovaný prostor pro natáčení, bylo potřeba několik povolení atd. Zkrátka žádná sranda, takže se den před natáčením nedalo jednoduše říct, že se kvůli počasí ruší,“ řekla producentka seriálu Janka Maršíková.

V Ulici se objeví sympaťáci z jiných projektů TV Nova

Natáčení autonehody není v Ulici novinkou. Možná si vzpomenete na tu, při níž se vážně zranila Tereza Jordánová (Patricie Pagáčová) a jejíž součástí byl i Kryštof Mareček (Kryštof Rímský). Později, začátkem roku 2019, měl bouračku Matěj Jordán (Jakub Štáfek), jenž autem srazil budoucího tchána.

Záběr z napínavé scény, kterou uvidíme na jaře
Záběr z dramatické scény, kterou uvidíme na jaře. | Zdroj: TV Nova

Teď budou na místě nejen samotní herci, ale i kaskadéři, kteří je zastoupí, komparzisté v rolích záchranářů a policejní vůz. Sympatické Haně Baroňové tak nehrozí žádné nebezpečí, navíc získává jedinečnou zkušenost. „Pro mě je to příjemná změna, natáčet mimo ateliér Ulice. Nicméně, chladné počasí nám to dnes trochu komplikuje. Naštěstí se o nás produkce skvěle stará, zajistila nám úžasné zázemí, kde je teplo, a kostymérky si pro nás připravily speciální ‚teplítka‘, která mám různě po těle. I přesto, že je asi minus deset a trávíme celý den venku, není nám zima.“

Na místě nehody budou i postavy, které jsme v Ulici zatím neviděli, ale jejich představitele známe z jiných projektů TV Nova. Konkrétně se jedná o Adama Vohánku ze seriálu Pan profesor, Matouše Zaha z populárních reklam a Adama Sedra, finalistu reality show Love Island.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text