Kateřina Ujfaluši z Ulice má strach z krve. Zahrát sebepoškozování pro ni bylo výzvou

Kateřina Ujfaluši z Ulice má strach z krve. Zahrát sebepoškozování pro ni bylo výzvou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro Žofku Duškovou byla 18. sezóna Ulice zásadní. Odcizila se přátelům, uchýlila se k sebepoškozování. Její představitelka Kateřina prozradila, jak se na náročné scény připravovala. Naznačila také, co čeká Žofku v budoucnu a co plánuje v brzké době ona sama. V prvé řadě chce odmaturovat.

Krásná Kateřina za pár dní oslaví osmnáctiny

Kateřina Ujfaluši, dcera známého fotbalového obránce Tomáše Ujfalušiho a nadaná zpěvačka i herečka, už v dřívějších rozhovorech prozradila, že zpívala od dětství a vždy byla velká komediantka. Potvrdila to znovu během návštěvy Snídaně s Novou.

Kateřina Ujfaluši s tatínkem Tomášem
Kateřina Ujfaluši s tatínkem Tomášem | Zdroj: FTV Prima

Toužila se stát zpěvačkou, účinkovala v muzikálech a vystupování na divadelních prknech si zamilovala. Těžko říct, po kom tento talent podědila, když má tátu fotbalistu a maminku, která se věnuje interiérovému designu. Každopádně ji zpívání odjakživa bavilo, ale později zatoužila přičichnout k herectví, k němuž se dostala klasicky přes různé castingy. Dnes je hvězdou seriálu Ulice a postupně si plní sny, což těší nejen ji samotnou, ale také jejího slavného tátu. „Mamka i taťka jsou hrozně šťastní, úplně mi to přejí, podporují mě ve všem už odmalička. Ani není naštvaný, že nehraju fotbal.“

Kateřina má štěstí, že před kamerou netrpí trémou. Když zpívala, pokaždé ji mívala do chvíle, než začala vystupovat, ale během hraní vůbec.

Žofka by se možná mohla sblížit s Michalem

S koncem osmnácté sezóny Ulice se zároveň podařilo vyřešit nejpalčivější problémy Žofky Duškové, kterou Kateřina hraje. Rozvod rodičů, ustavičné hádky a nesnesitelný tlak ze strany matky způsobily, že dívka začala hledat úlevu v sebepoškozování. Naštěstí krátce před prázdninovou pauzou její máma Bohunka (Marcela Rojíčková) přistoupila na rozumnou dohodu s manželem Robertem (Tomáš Petřík), a tak se zdá, že by Žofii mohlo nastat klidnější období.

Během nejtěžších momentů jí byla oporou rodina Klímových, zejména Iva (Hana Baroňová) a kamarád Michal (Karel Klement). Právě s tím se bude Žofka v nejnovějších dílech nadále přátelsky bavit. Michal do ní byl kdysi zamilovaný, ale ona ho odmítla. Je možné, že by se to nyní změnilo? Může mezi nimi vzniknout něco víc? „To se musí diváci koukat, aby se to dozvěděli,“ uhýbala Kateřina s úsměvem. „Nemůžu nic prozradit.“

Plány do budoucna: dodělat řidičák a odmaturovat

Zahrát přesvědčivě sebepoškozování, to je samozřejmě složitý úkol – obzvláště pro někoho, kdo za sebou nemá roky hereckých zkušeností. Kateřina se nejdříve naučí scénář, aby si to pak mohla zkoušet v prostoru. „Co se týče zrovna tohoto tématu, snažila jsem se od ostatních trošku izolovat, abych neměla žádné rozptýlení. Pustila jsem si smutné písničky a snažila se do toho ponořit.“ Popsala i přípravu v maskérně:

Pamatuji si, že mi dělávali jizvy s těmi jejich barvami a umělou krví. To bylo celkem drsné, já mám strach z krve, takže to pro mě byla výzva.

Jiná herecká práce ji v nejbližší době nečeká. Příští rok bude maturovat, a tak se chce soustředit hlavně na školu. Kromě toho si musí dodělat řidičák a už se těší na to, že pojede s tátou na dovolenou do Itálie.

Zdroje článku: