Ulice: Hermanova žádost o ruku nedopadne podle plánu. Navíc na něj ze skříně vybafnou kostlivci

Ulice: Hermanova žádost o ruku nedopadne podle plánu. Navíc na něj ze skříně vybafnou kostlivci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rok 2024 přinese hned na úvod Jirkovu touhu učinit ve vztahu s Gábinou další důležitý krok. Chce ji požádat o ruku, ale okolnosti mu bohužel nebudou hrát do karet. Navíc se v jarní sezóně objeví na obzoru jeho táta, kultivovaný emeritní soudce v podání Marka Vašuta.

Gábina bude z Jirkovy žádosti určitě v šoku

Jirka Herman (Jan Holík) a Gábina Pumrová (Aneta Krejčíková) se řadí k nejsympatičtějším párům v Ulici. Už jsou spolu docela dlouho a ustáli nejeden vztahový karambol, a tak není divu, že se pan major v novém roce rozhodne udělat další zásadní krok. Žádosti o ruku mohou být pečlivě připravené i spontánní a dobrodružné. Ať už si ale Jirka tu svou představoval jakkoli, můžeme si být vzhledem ke škodolibosti scenáristů jistí, že podle jeho plánů to rozhodně nedopadne.

Bude svatba, anebo hádka kvůli Jirkovu otci?
Bude svatba, anebo hádka kvůli Jirkovu otci? | Zdroj: TV Nova

Přestože bude mít poměrně jasnou vizi, pracovní povinnosti mu situaci pořádně zkomplikují. Ostatně by to nebylo poprvé, kdy by musel Jirka všeho nechat a vyrazit do akce kvůli neodkladným policejním záležitostem. Bude to tak i tentokrát? Přeruší mu romantické záměry nějaká nová vražda? Nebo za tím bude vězet něco jiného?

Tak nebo tak můžeme předpokládat, že až se mu konečně podaří před Gábinou vymáčknout, jeho milá ho pravděpodobně vůbec nevezme vážně. Bude jeho návrh považovat za pouhý vtip nebo snad známku jakéhosi blouznění? Přijme nakonec a stane se Jirkovou ženou, nebo chudáka majora chladně odmítne? A co vlastně na potenciální veselku řeknou Radek Mastný (Pavel Novotný) a Milena Pumrová (Alena Štréblová)? Budoucí tchyně má Jirku ve velké oblibě, takže tam se jistě není třeba obávat negativismu. Mastný, na druhou stranu, by mohl vznést pár námitek – mírně řečeno.

Návrat nezdárného otce Jirka neocení

Ať už to ale dopadne jakkoli, nebude to v Jirkově životě zdaleka jediná novoroční komplikace. Už víme, že jarní sezónu seriálu zpestří přítomnost oblíbeného herce Marka Vašuta, který si zahraje důstojného emeritního soudce nejvyššího soudu a otce Jirky Hermana, jenž by po letech rád znovu navázal kontakt se synem a obnovil zašlé rodinné vazby. Určitě to ale nebude tak snadné, jak by si přál. Pro Jirku je totiž jeho rodina tématem, které nekompromisně uzavřel už před mnoha lety a k němuž se rozhodně netouží vracet. Má tátovi za zlé, že se ho tenkrát snažil dotlačit na soudcovskou židli? Nebo se mezi nimi přihodilo něco mnohem závažnějšího?

Na každý pád Gábina nedokáže pochopit Jirkovu zatvrzelost a odmítavost. Mohlo by snad právě tohle být tou zkouškou, která jejich vztahem pořádně otřese? Dopracují se vůbec ke svatbě, nebo je rozdělí odlišné názory na Jirkova tátu? Kdo jiný, než právě Gábina, by měl vědět, že otce si člověk nevybírá a že to někdy může být zatraceně těžké? Ale pokud se dokázala srovnat s Radkem Mastným, pak by Jirka mohl projevit dobrou vůli a dát šanci svému tátovi, ne? Jak Gábina asi zareaguje na příchod Jiřího Hermana staršího a pomůže mu usmířit se s Jirkou? Snad se to brzy dozvíme…

Zdroj článku:
  • Autorský text