Filip Čapka jako Vítek z Ulice: Otravného Kaštana bude mít doma i na Štědrý den

Filip Čapka jako Vítek z Ulice: Otravného Kaštana bude mít doma i na Štědrý den
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filip Čapka si zahrál ve spoustě seriálů, např. v Místě nahoře, Dokonalém světě, Nevinných lžích, Bohémě, Vzteklině, Kukačkách nebo v seriálu Ententýky. Diváci Ulice ho znají jako Vítka Klímu – tátu tří dětí, jenž sekl s prací v bance. Nyní úspěšně rozjíždí stavební firmu s Milošem Knoblochem.

Vítek není tak úzkoprsý jako Iva. Je hrdý na Anežčin úspěch

V seriálu Ulice hraje Filip Čapka hlavu rodiny Klímových. Vítek dříve pracoval v bance, ale kvůli šikaně ze strany nadřízeného se rozhodl odejít. Chtěl si dopřát čas, aby zjistil, co ho baví a jakým směrem se vydat dál. Uvažoval, že si otevře pohřebnictví, ale od tohoto nápadu k velké radosti všech upustil. Miloš mu nabídl brigádu na stavbě a Vítkovi se to natolik zalíbilo, že u toho zůstal.

Dělat rukama mu vyhovovalo, ale ještě větší radost mu působilo, když mohl s Milošem založit společnou stavební firmu. Tu pojmenovali po svých ženách. Eviva se těší stále většímu zájmu klientů a vydělává tolik, že si Eva mohla dovolit seknout s prací.

Iva tak radikální nebyla, nadále masíruje, což ji trochu zaměstnává od myšlenek na to, že se jí dospívající děti postupně vzdalují. Bára chvíli neposedí na jednom místě, ale poslední dobou uvažuje o práci učitelky a studiu pedagogické fakulty.

Anežka začne od ledna studovat v Německu a Michal objevuje radosti i strasti první lásky. Vítek na rozdíl od své manželky není tak úzkoprsý a ustrašený. Studijní úspěchy dětí ho těší a odjezd Anežky do Drážďan ho očividně nezasáhl zdaleka tolik jako Ivu. Hodně ho však vytáčí, když mu do rodinných záležitostí zasahuje někdo zvenčí, hlavně tedy soused Kaštan. Ten Vítkovi obzvlášť pije krev.

Ivu trápí, že už ji děti v podstatě nepotřebují. Zdroj: TV Nova

Vítek má v kalhotách! Proč si Kaštana potřebuje příznivě naklonit?

S firmou, jakkoliv se jí daří, jsou občas starosti a Vítek s Milošem potřebují pomoc – třeba když se poohlížejí po výhodném úvěru na materiál. V takové chvíli povolají do akce atraktivní Ditu, Vítkovu bývalou kolegyni z banky, která v Milošovi probouzí nepatřičné touhy a bohužel i básnické múzy.

Přirozená elegance a krása Dity je velkým trnem v oku Ivě i Evě. Vítek a Miloš proto raději zamlčují, když se s Ditou potřebují o něčem poradit. Miloš ale není z nejchytřejších a pozve dámu do hospody, kde je spolu může kdokoli vidět – např. pan Kaštan. Při představě, co by tenhle ukecaný chlap mohl Ivě napovídat, se Vítkovi orosí čelo. Poprosí ho o diskrétnost, ačkoli vlastně o nic nejde, jen o obchodní a nevinnou schůzku. Ve snaze si Kaštana naklonit ho dokonce pozve na Štědrý večer k nim domů. Přitom byl zásadně proti, když ho o to požádal Michal. Ten si Kaštana oblíbil a nechce, aby trávil svátky o samotě.

Vítek dokáže být nesmlouvavý, když někdo ohrožuje jeho domácí klid a pohodu, ale tentokrát bude muset zatnout zuby a vydržet. Snad si užije pěkné Vánoce, i když mu u stolu bude žvanit Kaštan…

Natáčení u Klímových. Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: