Ulice: Vztahy mezi Jirkou a Šimonem se začínají kazit. Proč si najednou přestávají rozumět?

Ulice: Vztahy mezi Jirkou a Šimonem se začínají kazit. Proč si najednou přestávají rozumět?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skyler pokračuje v provokacích a zve Frantu k sobě. Blanka s Luďkem se nevzdávají a každý po svém přemlouvá Kristýnu, ať se vrátí do školy. Šimon odmítá poslouchat Jirku a začíná si dělat věci po svém. Před Gábinou to oba ve 4394. dílu ututlají, ale napětí mezi nimi zůstává dál.

Šimon vynechal domluvené doučování a místo toho šel rovnou za Michalem, aby spolu trénovali na turnaj v online hře. Mohl očekávat, že to na něj hned praskne. Paní učitelka totiž psala Gábině, zda budou chtít náhradní termín, když Šimon nedorazil. Gábina mu proto klade na srdce, že jako první se musí pořádně naučit fyziku, protože za pár dní píšou pololetní písemku, a až potom je na místě hrát s kamarádem na počítači.

Pro Šimona je sice hraní mnohem důležitější než nějaká škola, ale když se nebude učit, bude sám proti sobě, protože mu máma počítač zakáže. Takže mu nezbývá nic jiného, než se omluvit a zabrat, tedy alespoň naoko. Gábina má ale i jiné starosti. E-shop se jí slušně rozjel, ale vypadla jí jedna švadlena, protože je nemocná. Gábina ji proto musí alespoň zčásti nahradit. Jirka se jí snaží pomoct, když nemůže se salonem, rád by si vzal za své alespoň Šimonovo učení. 

Šimon s Michalem
Šimon s Michalem, Zdroj: TV Nova 

Jenže vztahy mezi Jirkou a Šimonem se od školního incidentu poněkud změnily a jaksi ochably. Jirka si moc neví rady, jak na něj a už se mu také zajídá ten domácí stereotyp. I tak ale dělá maximum, aby Šimonovi fyziku vysvětlil. Jenže Šimon je nějakým vysvětlováním akorát otrávený a nakonec se uraženě zvedne a raději se jde učit sám do svého pokoje.

Později však Jirka zjistí, že se Šimon místo učení věnuje hraní a ještě ho ignoruje. Jirka proto vypne pojistky. Šimon se s ním začne dohadovat a rozhodne se, že jde raději k dědovi a babičce. Jirka ho nechce pustit, protože je mu jasné, že u dědy bude pokračovat ve hraní. Šimon však neposlouchá, pošle mámě smsku, že jde za dědou, sbalí se a odejde. Domů ho dostane zase až Gábina, která mu zavolá, ať se okamžitě vrátí. Když večer Gábina přijde domů, oba mlčí o tom, co se mezi nimi stalo. 

Bára s Frantou strávili silvestra na horách, proháněli se na běžkách, odpočívali a Nový rok přivítali, jak se sluší a patří. Další víkend znovu míří na běžky a cestou se zastaví u Bářiny babičky, aby jí představila Františka. Vyprávějí o svých zážitcích Brunovi, ale Františka z příjemného povídání vytrhne telefonát od Aničky, která se shání po Skyler. Volala jí totiž Justine, jestli o ní něco neví, protože se dozvěděla, že cestuje do České republiky stopem. A tak Anča nelení a hned to zavolá Frantovi. Ten o Skyler dostane strach, ale nemůže se jí dovolat, má totiž nedostupný telefon. Když se potom Skyler sama ozve, užívá si Frantův zájem a starostlivost. Zve ho k sobě na příští den. 

Kristýna skončila se školou
Zdroj: TV Nova | Kristýna skončila se školou

Luděk zkouší přesvědčit Adama, aby ještě domluvil Kristýně, ať neopouští školu. Je dokonce ochoten jí zaplatit rodinné konstelace, jen když se vrátí do školy. Úplatky hold vládnout Luďkovým světem. Adam se mu však snaží vysvětlit, že to má marné. To Luděk nechce slyšet.

Další, co ho tíží, je Adamovo stěhování zpět k Blance. Cítí se dotčený a ptá se, proč nezůstane u něj. Bohužel si znovu neodpustí jedovaté poznámky a nezapomene zmínit i Jarku. Adam se raději zvedá a odchází pryč, než dojde k nějaké nepříjemné hádce. Luděk tak nepochodí ani s Kristýnou a nakonec vlastně ani s Adamem.

Blanka se však také nevzdává a pokouší se Kristýně ještě domluvit. Použije k tomu toho nejsilnějšího spojence, Marii, která přijde se skvělým kompromisem. Jenže Kristýně není vhod ani tohle řešení. Všechno, co jí kdo nabídne, je pro ni špatně. Naopak Marii navrhuje, jestli se také nechce zúčastnit rodinných konstelací a zpracovat tak svůj potrat. Její babička to ale odmítá s tím, že už to v sobě dávno zpracovala. Zato Blanku to dost vzalo. 

Zdroj článku:
  • Autorský text