Málem jí vypadne dítě z ohrádky, když ho kvůli milenci nechá samotné doma. Prokop z Ulice zase téměř přijde o Magdu

Málem jí vypadne dítě z ohrádky, když ho kvůli milenci nechá samotné doma. Prokop z Ulice zase téměř přijde o Magdu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karla běží do krámku, aby si vyzvedla překvapení od Jakuba. Nechává doma malého syna úplně o samotě. Dárek doma později najde Kryštof a Karla tak opět lže. Ani Prokop ve 4288. dílu nehraje fér. Má totiž před Magdou tajemství. A neměl by, jenže Magda by potom možná přehodnotila své rozhodnutí.

S Prokopem cloumá nervozita. Od chvíle, co se dozvěděl o Mirkovi a jeho překvapujícím telefonátu a nadcházející návštěvě, je jako na trní. Magda mu navíc řekla, že ho u schůzky s Mirkem nepotřebuje. V prvním momentu to pochopil, ale žárlivost a obavu zkrátka nedokáže skrýt.

Neudrží své emoce na uzdě a když se chce Magda v den Mirkovy návštěvy odebrat domů, utrousí nešťastnou poznámku a rýpne si do Magdy, že se chce připravit na setkání s bývalým snoubencem. Je vlastně Mirek bývalý snoubenec? Nic takového zatím nepadlo. Před Magdou se Prokop ještě jakž takž udrží, ale Otíkovi naplno vylíčí jeho pocity. Má nahnáno, co Mirek po Magdě chce a jak to mezi nimi bude probíhat. 

Karla s Jakubem vesele tokají dál a Štěpánek Karle vymýšlí překvapení. Telefonem ji naláká do krámku. Sází totiž na její zvědavost, když jí oznámí, že jí tam nechal něco k vyzvednutí a že nemá otálet. Karla dokonce nechá syna samotného doma a spěchá naproti do kavárny. Stačí jen tak tak dorazit domů, protože Kustík se s velkým křikem snaží dostat z ohrádky.

Karla ho popadne, aby zabránila pádu a uklidnila ho. V tom jí dovnitř ohrádky vypadnou klíče od jejich hnízdečka, které jí dal Štěpánek. To bylo totiž to překvapení. Karla si snad vůbec neuvědomuje, co všechno se Kustíkovi mohlo stát za dobu její nepřítomnosti. 

Mirek se chce vrátit k Magdě! To, čeho se Prokop nejvíce bál, právě přichází. Mirek vysvětluje Magdě, proč se tak dlouho neozval a co se mu honilo hlavou. Chce ji nazpět a začít úplně od začátku. Magdě se vlijí slzy do očí a řekne mu, že na tuhle chvíli dlouho čekala. Potom ho však odmítne a přizná se mu, že se s Prokopem dali dohromady. Mirek si i tak zachová svou tvář a popřeje oběma hodně štěstí. Tím však jeho cesta nekončí. Zastaví se totiž ještě na slovo za Prokopem. S ním si už tolik servítky nebere a dokonce si ho dobírá, jestli tedy pořád hodlá odjet do Portugalska a přespávat u své bývalé přítelkyně, když je teď s Magdou. 

Zdroj článku:
  • Autorský text