V Ulici se stane nevídané. Luděk pozve Vandu na víno a Šimon vymění Aničku za mladší model

V Ulici se stane nevídané. Luděk pozve Vandu na víno a Šimon vymění Aničku za mladší model
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka má špatné svědomí a snaží se Vandě vše vysvětlit. Vanda ji však poslouchat nechce a vyčte jí, že se jí s Evženem smáli a že je jí z ní zle. Nese velmi špatně situaci, která nastala, ale kterou si sama způsobila. Vinit ostatní však jde Vandě o mnoho lépe. Vandin trapas se ve 4238. dílu dostane i k Peškům.

Peškovi se však vše dozví zase jen a jen její vinou, protože po sobě zanechala stopy. Evžen, který k nim právě přišel na návštěvu, jim vše vysvětlí. Nutno podotknout, že si jejich byt půjčila bez dovolení. I Vanda si potřebuje postěžovat, a tak se svěří Jolaně, jak jí Blanka ublížila. Jolana se jí snaží nalít optimismus do žil a připomenout jí, že musí zpátky do práce. Vandě totiž bylo tak moc psychicky špatně, že nemohla ani pracovat. Vanda chce navíc udělat zásadní změnu, a to odstěhovat se. 

Jirka Herman jede vyzvednout Karlu, která se právě baví s Gábinou. A tak má alespoň možnost ji spatřit. Je to však takové smutno-veselé setkání. Jirka si potom nemůže pomoct a vyzvídá od Karly, jak se Gábina cítí. Karla funguje jako takový jejich prostředník, protože ani Jirka, ani Gábina nechtějí nyní udělat první krok, aby jeden druhému zavolal. Jedno je však jisté, že jeden bez druhého nemohou být a každou minutu na sebe navzájem myslí. 

Šimon se má zanedlouho objevit v Ulici, a tak se Anička snaží dohnat všechny přípravy své vizáže. Bohužel mají všude plno, a tak jí Sára nabídne, že by ji nalíčila. Sáře se to velmi povede, a tak Anička jen září, když může konečně přivítat Šimona u sebe doma. Rozzářenost však Aničce dlouho nevydrží, protože jí Šimon oznámí, že se v Londýně seznámil s jinou, o mnohem mladší asistentkou. Aničku to později srazí na kolena. 

Koho by to napadlo, že se jednou Vanda s Luďkem sejdou u jednoho stolu a dokonce si budou vyměňovat své pocity. Luděk najde zkroušenou Vandu v kavárně a velice překvapivě si spolu sesednou a důvěrně si popovídají. Blanka a Evžen, to je voda na jejich mlýn. A tak poté, co společně domelou všechny pomluvy a křivdy, se Vanda oklepe a zeptá se Luďka, co je za znamení a jestli mu může zavolat, kdyby měla zase splín. Že by si Vanda našla jinou oběť?

 

Zdroj:

  • autorský text