Blance se chce umřít, Evžen pozve Vandu na rande do jejího zamilovaného kina. U Voláků v Ulici vládne obrovské napětí

Blance se chce umřít, Evžen pozve Vandu na rande do jejího zamilovaného kina. U Voláků v Ulici vládne obrovské napětí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Luděk chystá velké překvapení, které chce odhalit před celou rodinou při společné večeři. Oznámí to ve 4208. dílu ráno před Blančiným a Adamovým odchodem z domova a poprosí Blanku, ať všechny pozve. Ta to odkývá, aniž by se zajímala o to, proč má svolat celou rodinu. Všechno je jí jedno.

Jak by se dal zhodnotit vztah Gábiny a Jiřího Hermana? Gábina ho bere jen jako takový kamarádský vzhledem k jejímu vzdálenému bydlišti. Jenže kamarádi spolu netráví čas v posteli. Gábina s Jirkou se sejdou v bistru, kde se jí znovu přitíží. Nebude ale jediná, komu se udělá mdlo. Zrovna, když sedí oba v bistru, jde kolem výlohy Radek Mastný a skácí se přímo před jejich očima.

Spěchají mu na pomoc, ale Mastný se dostane do takového šoku, že od sebe Gábinu i Hermana s křikem odstrčí. Myslí si totiž, že se ho snaží dostat do vězení, kterému se on všemi možnými prostředky vyhýbá. A tak se není čemu divit, že mu taková společnost jeho dcery nahání hrůzu. Když se posléze dozví, že spolu mají vztah, zakáže Gábině, stejně jako její matka před ním, aby se s ním vídala. Právě tohle je možná pravý důvod, proč Gábina nechce skočit do vztahu s majorem rovnýma nohama. Existuje však jedna osoba, které se Mastného slabost a Gábiny vztah náramně hodí.  

Vanda se sejde s Evženem v krámku, aby se od něj dozvěděla, kde koupil bumerang, který věnoval Blance a který ona ztratila. Chce si ho nechat poslat Adrianou z Austrálie. Mimo kontaktu na Adrianu z něj vyloudí i pozvání na rande. Evžen ji pozve do zapadlého kina, kam chodíval s Blankou a kde to Blanka miluje. Nejspíš ho naštve, že mu Vanda řekne, že je Luděk pořád v blízkosti Blanky. Vanda jde potom na návštěvu k Blance, aby jí řekla, že sežene ztracený bumerang. O nový však Blanka nestojí. 

Vanda bodá Blance nůž do srdce hlouběji a hlouběji. Odmítne jí pozvání na večeři, protože ji Evžen pozval do jejich kina. Vanda jí to podává s rozzářeným úsměvem a Blanka trpí jako zraněné zvíře. Při každém dalším vyslovení jména Evžen z Vandiných úst a líčení společných zážitků se chce Blance umřít. Dál už to poslouchat nemůže, a tak Vandu poprosí, aby odešla. Téměř ve dveřích se vystřídají s Luďkem a Blanka s ním zůstává o samotě. Rychle se zvedne od stolu a chce jít pryč. Luděk ji zastaví, ale Blanka se štítí i jeho dechu, natož poslouchat jeho slova nebo trpět jeho dotyky. Podaří se jí naštěstí zmizet.  

 
 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text