Jeden den s profesorkou v Ulici: Magda bude mít neštěstí v práci, ale štěstí v lásce

Jeden den s profesorkou v Ulici: Magda bude mít neštěstí v práci, ale štěstí v lásce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magdino ráno nezačne zrovna pohádkově. Mirek zmizel kdo ví kam a má nedostupný telefon. Magda sedí s mobilem v ruce a téměř ho prosí, aby zazvonil. A on v 4162. dílu Ulice zazvoní. Jenže místo Mirka Magdě volá ředitelka Landová a požádá ji, aby okamžitě přišla do školy.

Irena Landová si vyslechla stížnost paní Duškové, matky Magdiny žákyně, Žofie. Ta jí vylíčila, jak se jí dcera s brekem svěřila, že si na ni Magda jako její profesorka zasedla. Žofka jí totiž popsala její verzi události, která vznikla kvůli opsanému testu od Anežky.

Blanka hoří nedočkavostí a zvědavostí. Čekají s Luďkem na návrh domu s vyčíslenou částkou od architekta. Luděk obdrží návrh zrovna, když se známým podepisuje smlouvu na koupi pozemku. Částka je oba poněkud zaskočí, ale Luďkův známý má jednoduché řešení, jak přijít k penězům, a to prodat nějakou jejich nemovitost. Luděk si vzpomene na rodinný statek, který Marie věnovala Blance a nenápadně na něj svede rozhovor, do kterého se s Blankou pustí poté, co se Blanka kalkulaci na dům dozví. Pro ni však prodej statku nepřichází v úvahu. Luděk se ale jen tak lehce nevzdá.

Landová pozve Magdu do ředitelny na kobereček. Na koberečku stížností sedí i její hlavní aktérka, a tou je erudovaná paní Dušková. Velice odborným způsobem vysvětlí profesorce i ředitelce její náhled na věc a Magda z celé záležitosti vzejde jako ta, která s žákyní nejednala spravedlivě. Landová bez ohledu na Magdu navrhne sama řešení, což se Magdy velice dotkne a snaží se to Ireně říct. Ta ji však utne se slovy, že si na její postup může stěžovat, pokud se jí nelíbí. 

 

Lumír se na druhé schůzce s Dianou předvede v tom nejhorším světle. Zkombinuje totiž nepřiměřené množství prášků na bolest a alkohol. Při loučení se chová spíše jako drzý starosta Hložánek ve velmi podnapilém stavu než jako něžný a nesmělý Lumír. Celý trapas Lumír dovrší písní zazpívanou Dianě na její záznamník telefonu.

Alespoň jedna věc se Magdě ještě ten den podaří. Mirek se s rozumným vysvětlením vrátí k ní domů a Magda dokonce sama od sebe prohlásí, že souhlasí se společným bydlením. Z čeho vlastně Magda měla až takový strach, že se zalekla života s Mirkem? 

 

Zdroj:

  • autorský text