Třetí série Narcos zachycuje dobu po smrti Escobara. Máte se na co těšit

Třetí série Narcos zachycuje dobu po smrti Escobara. Máte se na co těšit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Boj DEA proti obchodu s kokainem smrtí Escobara zdaleka nekončí. Kartel, který teď vede nový vůdce, rozjíždí dál své obchody. Pablo Escobar je mrtev, ale nic není u konce.

První série sledovaly vzestup a pád Pabla Escobara

V první sérii jste mohli sledovat Pabla Escobara, jak rozjel svůj drogový kartel v Kolumbii. Dostal se svými obchody až do Spojených států a budoval impérium. Druhá série popisovala dobu, kdy Escobar utekl z vězení a postupně přicházel jeho pád. Skrýval se před úřady a snažil se udržet pořádek ve svých řadách. Nakonec byl zrazen a při jedné z přestřelek postřelen a následně chladnokrevně zabit.

Co se však dělo po jeho smrti?

Po smrti Pabla Escobara pokračuje boj DEA proti drogovým bossům. Escobarův zbylý kartel přebírá Gilberto Rodriguez Orejuela, který je šéfem konkurenčního kartelu Cali. Ve třetí sérii už nebude jednou z hlavních postav agent DEA Murphy, jak tomu bylo v předchozích řadách, ale jeho úlohu přebírá Javier Peňa. Znovu se rozhoří boje mezi úřady a drogovým podsvětím, pouze tváře se změní.

Nový šéf je prohnanější než Escobar

Gilberto Rodriguez Orejuela je však mazaný, prohnaný a poučen z Escobarových neůspěchů. DEA proti němu nemá skoro žádnou šanci. Jeho kartel dál rozjíždí obchody s drogami ve Spojených státech a dostává se také na nová místa. Přestože plán Orejuela je ukončit kokainový obchod, protože už má na kontě miliardy dolarů, a začít se věnovat pouze legálnímu obchodu, má problém toto přání dostat pod kontrolu, protože s ním ne všichni souhlasí.

Podaří se ukončit kokainový obchod?

Jak nakonec dopadne kartel Cali, a podaří se Peňovi dokázat jim jejich špinavé obchody? Na to se podívejte sami. Rozhodně nebudete opět ochuzeni o notnou dávku zábavy, adrenalinu a nečekaných zápletek či rozuzlení. Celý seriál Narcos byl hodnocen velmi kladně, a je považován za jeden z nejvydařenějších seriálů poslední doby. Je realistický a celkově propracovaný do posledního detailu.

Kdo se v seriálu neobjevil

Pabla Escobara si zde zahrál Wagner Moura. Tento Brazilec neuměl na začátku natáčení ani slovo španělsky, ale role se zhostil s velkou grácií. Orejuela ztvárnil charismatický herec Damián Alcázar. Syn Pabla Escobara tento seriál odsoudil, a dokáže vyjmenovat 28 událostí, které se podle jeho názoru opravdu nestaly. Jednu věc však tvůrci seriálu pro změnu vynechali. Bratr Pabla Escobara, který byl podle skutečnosti jeho účetním a odseděl si jedenáct let, se v seriálu vůbec neobjevuje.

Podívejte se na toto životopisné drama a sami si udělejte obrázek, jak se asi žilo v době, kdy vraždy byly na denním pořádku a nikde nebylo bezpečno.