The Old Ways: Nový thriller o exorcismu dokáže vylekat i nejsilnější povahy

The Old Ways: Nový thriller o exorcismu dokáže vylekat i nejsilnější povahy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
The Old Ways je zcela nový hororový film o exorcismu. Příběh exorcistického snímku může divákovi připadat velmi realisticky a není tak extrémně přehnaný, jak tomu obvykle u filmů podobného ražení bývá. A to je na filmu to nejstrašidelnější.

Zajímavý děj

Když se Cristina Lopez – mexická reportérka pracující pro americký časopis – vrací do své rodné vlasti Veracruz, aby mohla napsat poutavý článek. Zde se chce dozvědět informace o čarodějnictví a léčitelích vír, najednou se stává předmětem jejího vlastního příběhu. Unesena místní brujou (latinskoamerické čarodějnice) a jejím synem, je držena proti své vůli z děsivého důvodu: bruja věří, že Cristina má v sobě démona. Dokud nevymítnou zlomyslnou sílu z těla reportérky, nechtějí ji pustit domů.

Sice se snaží utéct, pomalu ale začíná věřit neuvěřitelné situaci. Spolu se svými únosci – a odcizenou sestřenicí Mirandou – začne Cristina bojovat o vlastní život a o vlastní duši.

Čistý příběh o exorcismu

„Exorcist“ z roku 1973 je bezpochyby geniální horor, jenž nám přiblížil strašidelnost vymítání ďábla. Časem se ale další filmy i pokračování originálního „Exorcisty“ podobaly jeden druhému, nějak bylo vždy všechno stejné. „The Old Ways“ jde ale úplně jiným směrem. Setkáváme se se ženou, která se zdá být úplně v pořádku. Také se sama cítí naprosto v pořádku.

Někteří lidé však mají nadlidský dar a všimnou si, kdy se nebezpečný démon snaží převzít moc nad člověkem, někdy i ještě dříve než sama oběť. I když žena trvá na tom, že je v pořádku, a že v tyto věci stejně ani nevěří, pomalu bude muset změnit názor, protože démon pomalu ale jistě začíná přebírat kontrolu nad ženou. A přesně v tom tkví strašidelnost snímku. My se dokážeme všichni identifikovat s Cristinou, většinou sami v takové nadpřirozené moci nevěříme, a o to více nás vyleká, když je i ona zasáhnuta příšerným duchem.

Film by měl být zveřejněn v červenci 2021, premiéra se ale konala již letos v říjnu na španělském Stiges Film festivalu.