Survivor pokračuje bez sympatického Tomáše

Survivor pokračuje bez sympatického Tomáše
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože ve 13. a 14. pokračování show je Tomáš Zástěra ještě velkým favoritem celé hry a nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo něco změnit, nakonec ho dohnaly zdravotní komplikace a zapálený boj o balík peněz sám vzdal.

Tomáš už je v Praze a využívá své nově nabité popularity, o kterou se postarala moderátorka Zorka Hejdová, která se mu během jeho soutěžení starala o instagramový profil. V nejbližších dnech můžeme čekat hromadu zajímavostí, které ve dvouhodinových epizodách nejsou.

Muži, kteří se stali soutěžícími v této hladové reality show, nemají ani zdaleka takovou výdrž, jako ženské bojovnice. Ty v zápalu intrik a taktizování svá „bojová zranění“ zvládají mnohem lépe než svalovci.

Kdo si četl o výběru soutěžících, kteří museli kromě fyzické formy přesvědčit také o své psychické odolnosti, tak se musel smát, když odstoupil Vojtěch Drahokupil (26) krátce poté, co se show rozjela. Že by byl mladíček poprvé z domova a nedostal snídani do postele? To musel být opravdu náročný psychotest, kterým prošel.

Jeho problém, který označil jako „panickou ataku“ ho do soutěže vůbec pustit neměl. Zabral tak místo soutěžícímu, kterého by nerozhodil zlomený nehet a štípnutí komára.

Další dva muži, kteří soutěž nezvládli a odešli před Tomášem (Gábor a Nathan), zřejmě opravdu zdravotní problémy měli, nebo jejich touha po vítězství nebyla tak silná, jak je tomu u přítomných žen.

Je škoda, že sestřih událostí dává nejvíce prostoru soutěžím, což není až tak zajímavé, obzvláště, když jsou většinou založené na běhu a házení na cíl. Místo toho by bylo mnohem lepší, kdyby diváci viděli více do dění v kmenech mimo soutěž.

Přestože jsou soutěžící u moře a za zadkem mají přírodu, nejsou schopni si většinou obstarat nějaké jídlo sami. Tvrzení jedné ze soutěžících, že nebudou „lovit“, protože netuší, jak úlovek připravit, je také hodně zábavné. Vždyť věděli, kam jedou. Kolik času by asi zabralo sednout si k internetu a trochu si nastudovat, co místní příroda nabízí.

Nespornou výhodu mají ti, kdo jsou v kmenu s Chili, protože ta díky svému vietnamskému původu a zálibě ve vaření, umí zužitkovat i dary přírody, které by ostatní zpracovat neuměli.

V posledním vyřazení se konečně kmen zbavil upovídaného a trochu „labilního“ Adama. Právě vyřazení kmenového neoblíbence z kmene Azua je dalším z důvodů, proč už soutěžící toužebně očekávají sjednocení kmenů. Za chvíli už budou muset začít výrazně porušovat své aliance, které jim poskytovaly alespoň částečné bezpečí.

Spojení kmenů bude určitě zajímavé i proto, že se k sobě vrátí hráči, kteří byli „násilně“ rozdělení a ukáže se, které dohody přežily odloučení a kdo se neštítí ničeho, jen aby se ve hře udržel.

Pokud bude příští vyřazování opět u kmene Azua, tak to nejspíš odnese Veve, která se začala více spoléhat na soutěže, než na pletichaření (a hodně se zlepšila), ale v kmenu se jí budou chtít zbavit před sloučením, aby později nevytvořila staronové pakty s původními hráči svého kmene.

Určitě také bude zajímavá skrytá imunita, která zatím čeká na použití a může zamíchat kartami.

 

Zdroj:

  • autorský článek