Survivor Česko & Slovensko 2023: Tolik špíny na kmenové radě ještě nebylo. Ješitnost vyhrává nad zdravým rozumem

Survivor Česko & Slovensko 2023: Tolik špíny na kmenové radě ještě nebylo. Ješitnost vyhrává nad zdravým rozumem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dojmy z šesté epizody jsou opravdu zvláštní. Ani moderátor takovou situaci nezažil. Kmen kvůli ješitnosti poslal do duelu hráčky, které byly v soutěžích úspěšné a z vlastní vůle se tak oslabuje. Zbabělec a křivák ovládl kmen.

V šesté epizodě se opět bude hrát o kmenovou i individuální imunitu. Pozor, článek obsahuje spoiler. U Rebelů je zdánlivý klid. Všichni se konečně pořádně najedli. Ale už za pár hodin bude všechno jinak.

Zdroj: TV Nova

U Hrdinů se sice dnes radují, protože se vrátila po dvou dnech Kateřina, ale ani u nich nebude klid trvat dlouho. Je trochu nefér, že u Hrdinů jsou lidé, kteří se znají z minulosti. Například Katka s Bárou mají neuvěřitelnou výhodu, pokud si spolu rozumí, znají se a jsou přítelkyně už z dob před soutěží. Druhá věc je, zda budou umět tuto velkou výhodu využít. Pokud zaspí, nakonec je hra postaví proti sobě, protože jejich spojenectví bude pro ostatní nebezpečné.

Hra o kmenovou imunitu

Navigátor, slepec a běžec s nutností házet – rozhodli o vítězství. Soutěž byla hodně vyrovnaná a napínavá. V důsledku šlo opět o to, komu se podařilo lépe házet. Vzhledem k tomu, že právě házení všeho druhu je v těchto soutěžích hodně důležité, je s podivem, že se na to v kmenech nepřipravují. Pár chytráků kritizuje lidi, co mají s házením problém, ale nikoho ještě nenapadlo trochu potrénovat ve stylu „těžce na cvičišti – lehce na bojišti“. O týmové hře tak nemůže být ani řeč a kmeny si na ni jen hrají.

Rebelové se sice snažili držet s kmenem Hrdinů krok, ale jejich výsledky jsou možná odrazem nejednoty, která u nich vládne, a pokud něco neudělají, při sloučení kmenů je bude čekat nemilé překvapení.

Zdroj: TV Nova

Hra o individuální imunitu

Zapamatovat si šest šachových figurek možná není doma tak složité, ale v horku a s nutnou dávkou adrenalinu to už taková sranda není. Bohužel pro kmen, imunitu vyhrál Tomáš a tím rozjel naprosto strategicky šílenou hru uvnitř Rebelů.

Před kmenovou radou

Pítr u Hrdinů dostal běhavku a neustále odbíhal do džungle. Nepříjemné střevní problémy se mu nakonec vyplatily a když pořádal tyto soukromé výlety, našel nápovědu k hledání skryté imunity. U Rebelů si nápovědu našel Tomáš.

Lída si opět myslí, že bude mít na zádech terč a je s tím smířená. Jirka doráží na Johanku, aby ukázala, jak je loajální a napsala na kmenové radě Lídu, ale nedokáže nabídnout žádné výhody, které by získala. Johance je to trochu podezřelé, protože Jirkova aliance má šest hlasů, takže nepotřebují její hlas. Navíc když se dozví, že neposlušnost bude potrestaná tím, že bude Tomášem označená do duelu, rozhodne se nabídku nepřijmout a situaci zvrátit. To se nakonec povede, ale úplně jinak, než plánovala.

Manipulátor Jirka a Žaneta, zdroj: TV Nova

Rebelové nakonec úplně neuváženě pošlou do duelu dvě silné hráčky, které jsou v soutěžích úspěšné. Vše jen proto, že Jirka se pasoval do role diktátora a Martin je zbabělec. Johanka je potrestaná za to, že si dovolila nahlas upozornit na manipulace a lži, které Jirka vydává za strategii. Ani Tomáš se moc nepředvedl. Kmen Rebelů si tak vědomě „podřezává větev na které sedí“ a podle současné situace to vypadá, že si to početnější aliance vůbec neuvědomuje. Potrestáním neposlušnosti, jak označili kmenovou radu, se Rebelové připravili o silnou hráčku a opět svůj kmen oslabili.

Kmenová rada byla plná emocí. Nejhorší na tom je, že Jirka je opravdu hodně dobrý manipulátor a chronický lhář. Není úplně jisté, že láska a pravda zvítězí. Jeho chování je totiž „strategie“. Měl by takový člověk vyhrát?

Ale ani u Hrdinů nesvítí sluníčko a dvě ženy už si vyhlásily úplně otevřeně válku. To pro kmenovou jednotu není dobré.

Zdroje článku:
  • autorský text,
  • Voyo