Superlov: Ani Pan Lišák neunikne vtipným průpovídkám Ondřeje Sokola

Superlov: Ani Pan Lišák neunikne vtipným průpovídkám Ondřeje Sokola
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na začátku každého dílu pořadů Na lovu a Superlov s napětím čekáme, jakými veselými poznámkami nás moderátor Ondřej Sokol zase překvapí. Při představování jednotlivých lovců má vždycky v zásobě nějaký zábavný komentář na jejich adresu. Sympatický Pan Lišák není výjimkou.

Superlov je časově náročnější, ale Pan Lišák si ho užívá

Václav Slabyhoudek alias Pan Lišák, dosud nejmladší lovec v historii vědomostní soutěže Na lovu, zatím odehrál 32 her a ve 20 z nich zvítězil. Studium mu po jistou dobu bránilo v častější účasti na natáčení. Nyní je však, stejně jako jeho starší kolegové, součástí nového pořadu Superlov, který si dle svých slov náramně užívá. „My lovci jsme skvělá parta. Užíváme si, že v Superlovu můžeme být spolu. Skvěle se doplňujeme. Diváci se mají na co těšit, většina soubojů je napínavá do poslední sekundy. Je to časově náročnější než Na lovu, ale zároveň se nemusíme spoléhat pouze na sebe, ale i na skvělé kolegy.“

Týmová práce je ostatně pro lovce v Superlovu klíčová. Zatímco v Na lovu byli zvyklí bojovat každý sám za sebe proti čtveřici soutěžících, tady naopak jediný soutěžící vyzývá na souboj dva až pět lovců. Pro chyby a zdlouhavé domlouvání nezbývá žádný prostor. Lovci zkrátka potřebují být dokonale sehraní.

„Trénujeme téměř kontinuálně,“ dodává Václav Slabyhoudek. „Jednou týdně se trénujeme online a snažíme se odpovídat co nejrychleji. Mohu prozradit, že většinu odpovědí si uzurpuje Doktor Vševěd, ale v Superlovu bývá nejrychlejší Kalkulátor.“

Ano, Kalkulátor a Belladonna jsou známí tím, že reagují pohotově a hbitě mačkají tlačítko pro odpovědi. V napínavé soutěži, která má spád a adrenalin, se oba cítí jako ryby ve vodě, zatímco např. Doktor Vševěd se pokládá spíše za sólistu a více mu vyhovuje klasické Na lovu. Samotní soutěžící rovněž dokážou pozitivně překvapit, jak říká Pan Lišák. Jsou prý velmi dobří a také velice zábavní.

„Pan Lišák je tak vláčný, že se mu při větším větru zacuchají nohy.“

Žádný lovec neunikne vtipným narážkám, které vymýšlí scenárista Dominik Landsman a jimiž Ondřej Sokol neúnavně baví soutěžící i diváky. Nevyhnulo se to samozřejmě ani Václavu Slabyhoudkovi. Moderátor si často a rád dělá legraci z jeho mládí, právnických studií, ze záliby ve fantasy knihách a hrách, z upraveného vzhledu inteligenta či manuální nešikovnosti, vše ale samozřejmě v dobrém a v rámci soutěže. Všichni lovci se navzájem popichují, ovšem mimo kameru se považují za nejlepší přátele.

Na adresu Václava Slabyhoudka už padly např. tyto humorné hlášky: Pan Lišák je kvízový génius, který na diskotékách do rytmu hudby hraje sám se sebou Dračí doupě. Těsně po porodu prý porazil v kvízu svého porodníka. Nejvíc ze všeho se bojí pavouků, slunce a toho, že složí prádlo do komínku nakřivo. Na základní škole se při hodině matematiky pořezal o ostrý úhel. Nemá rád narážky na to, že je moc mladý. Je totiž už velký kluk, který nedávno přešel na příkrmy. Je předsedou, oblastním koordinátorem, náborářem a jediným členem fanklubu pizzy s ananasem.

Zdroje článku: