Superlov, který je „vytuněnou“ verzí soutěžního pořadu Na lovu, chystá pro diváky pěknou porci zábavy

Superlov, který je „vytuněnou“ verzí soutěžního pořadu Na lovu, chystá pro diváky pěknou porci zábavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V jarním vysílacím schématu TV Nova tento u diváků stále oblíbenější pořad nemůže chybět. Superlov je už tradičně šampionem ve sledovanosti a zájemců o tuto nevšední soutěž přibývá.

Bude tak z čeho vybírat a soutěžící, kteří už měli možnost si Superlov pěkně nastudovat, budou více taktizovat a budou i odvážnější ve hře. Bude se hrát o více peněz a proti více lovcům. Základní princip zůstává stejný. Jeden soutěžící může vyhrát až milion korun, pokud ve vědomostním souboji vyzve všech pět lovců.

Lovci a moderátor Sokol
Lovci a moderátor Sokol | Zdroj: TV Nova

Superlov je zábava, napětí, ale hlavně – Superlov je šance! Šance utkat se se všemi pěti lovci najednou, šance je porazit a získat tak pořádnou výhru,

říká Jiří Martínek, kterého televizní diváci znají spíše jako obávaného Doktora Vševěda.

Letos se do Superlovu přihlásilo i pár známých osobností a tvůrci mají naplánované i rodinné souboje. Superlov opět bude natáčen v moderním studiu s publikem, které je tvořeno fanoušky Na lovu. Soutěž bude v nové sezoně více aktivní i na sociálních sítích.

Influencerka Natalie Schejbalová alias Tali divákům detailně představí zákulisí Superlovu. Soutěžící se opět budou utkávat s obávanými lovci: Doktorem Vševědem, Kalkulátorem, Kvízovou dámou, Belladonnou a panem Lišákem. Moderátorem zůstává skvělý Ondřej Sokol, jemuž v přípravě vtipných a ostrých hlášek pomáhá scenárista Dominik Landsman. V roce 2023 si soutěžní pořad nenechalo ujít 29,94 % diváků starších 15 let.

Lovci
Lovci | Zdroj: TV Nova

A jak to probíhá

V prvním kole čeká na soutěžícího 5 otázek s možnostmi A, B, nebo C. Za každou správnou odpověď získá 5 tisíc korun. Pokud špatně odpoví hned na první otázku, znamená to pro soutěžícího okamžitý konec. Pokud naopak správně zodpoví všech 5 otázek, čeká ho speciální výzva, kde může hrát až o jeden milion korun.

Ve druhém kole má soutěžící na své časomíře 60 sekund. Stejný čas mají i lovci, kteří ale soutěžícímu předloží nabídku náskoků a sum, o které může hrát. Soutěžící si následně vybere, s kolika lovci a s jakým náskokem do souboje půjde a o jakou částku bude hrát. Pokud se rozhodne hrát pouze o částku nahranou v prvním kole, automaticky se utká se dvěma lovci. Pokud se rozhodne pro menší časový náskok, ale větší výhru, musí se utkat s větším počtem lovců. S počtem lovců roste i finanční částka, o kterou se bude hrát.

Samotný souboj probíhá tak, že jakmile Ondřej Sokol začne pokládat soutěžícímu otázku, rozběhne se jeho časomíra. Když odpoví správně, čas se zastaví a začnou odpovídat lovci. Hned, jak Ondra začne pokládat jejich otázku, rozběhne se i jejich čas. Když oni odpoví správně, čas se zastaví a na řadě je opět soutěžící. A tak je to pořád dokola. Pokud někdo neodpoví správně, čas běží stále dál a Ondřej pokládá další otázky až do doby, než bude zodpovězeno správně. Když čas soutěžícího vyprší dříve než čas lovců, hru bohužel opustí bez jakékoliv výhry. Když ale lovcům vyprší čas dříve, soutěžící vyhraje finanční částku, o kterou souboj probíhal.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text