Máte chuť na opravdu skvělý seriál? Tak se podívejte na Netflix, tyto seriály stojí za zhlédnutí

Máte chuť na opravdu skvělý seriál? Tak se podívejte na Netflix, tyto seriály stojí za zhlédnutí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud vám je pojem „binge-watching“ povědomý, budete asi rádi sledovat seriály. Lehnout si na svou pohovku pod deku a strávit několik hodin s dobrým seriálem je přece krásné. A díky tomu, že na Netflixu nemusíte čekat týden na nový díl, je to i pohodlné. Tohle jsou aktuálně nejlepší seriály na Netflixu.

Orange is the New Black

Toto je show, která nejspíše se vším začala. „Orange Is The New Black“ technicky vzato nebyla první původní sérií Netflixu (byla to norská show Lilyhammer), ale rozhodně to byla série, díky které se Netflix zvětšil na dnešní míry – byl to totiž první seriál, jehož řada mohla být zhlédnuta za jeden den. Binge-watching bylo založeno, což představovalo pro televizi revoluci.

Děj se neřídil striktními epizodickými konvencemi, místo toho se rozhodl pro sezónní oblouky, v nichž se epizody prolínaly jedna do druhé. Pořad, který napsal Jenji Kohan, vypráví příběh o Piper Chapmanové (Taylor Schillingové), mladé ženě, která je náhle zatčena za to, že kdysi dávno byla společně se svou bývalou Alex (Laura Preponová) drogovou dýlerkou. Ale kouzlo seriálu „Orange is The New Black“ spočívá především v talentovaném obsazení.

Ruská panenka

„Ruská panenka“ je perfektní seriál. Vzhledem k tomu, že zatím existuje jen osm epizod, je každá natočená vteřina do posledního detailu promyšlená a každý jednotlivý dialog je zásadní pro dekódování záhady tohoto příběhu.

Nadia Vulvokov (Natasha Lyonneová) pracuje jako vývojářka počítačových her. Ale jednoho dne uvízne v časové smyčce; stále umírá a prožívá stejnou noc. „Ruská panenka“ není jen cerebrální příběh plný ohromujících zvratů, je to také překvapivě vtipná show díky spolupráci s komičkami jako Amy Poehlerová, Leslye Headlandová či Rebecca Hendersonová. Tato černá komedie ve vás vyvolá smích i depresi.

Stranger Things

Možná vůbec nejoblíbenější show Netflixu (pokud teď vynecháme jednořadový úspěch „Hru na oliheň“) je Stranger Things. Zde sledujeme skupinu dětí, která se setkává s dívkou se superschopnostmi jménem Eleven (skvělá Millie Bobby Brown). Pořad oslovuje fanoušky hororu díky svým paranormálním prvkům a milují ho děti 80. let díky nostalgickému faktoru. Současně se zalíbí i náhodným sledovatelům, kteří ocení jeho komedii a opravdu povedenou scenérii.

Stranger Things je oslavou loajality a přátelství tváří v tvář nepřízni osudu a získal neuvěřitelných 39 nominací na Primetime Emmy Award (z toho 6krát vyhrál), 4 nominace na Zlatý glóbus a cenu Britské akademie. Jde o moderní klasiku o dospívání a jednu z největších televizních událostí poslední dekády.