Nový MasterChef: Žádné jídlo nemohlo překonat Forejta v červených trenýrkách XXXL
Hosty epizody byly porodní asistentky z pořadu Malé lásky. Právě pro ně soutěžící rozdělení do dvou týmů připravovali letní menu, které mělo ve studiu navodit tu správnou atmosféru prohřáté pláže, provoněnou mořským vzduchem.
Kapitány dvou družstev určili porotci. Lubina s Terkou tak po malé pauze opět naskočili do rozjetého vlaku, a to rovnou v kapitánských zástěrách.
Terka si jako prvního do týmu vzala Martina, potom Ivku, Sofi a Aca.
Lubina si jako první členy týmu vzal Betty a Ondru, potom Vojtu a zbyla na něj Petra.
Během dvou hodin tak každý tým musel připravit 11 porcí pro hosty a jednu ochutnávací porci pro porotu. Soutěžící museli připravit předkrm, hlavní jídlo a dezert. Práce měli dost, ale dvě hodiny času bohatě stačily.
Tereza si vše zorganizovala tak dobře, že každý věděl, co má dělat. To se o Lubinově týmu říct nedalo. A poprvé v historii soutěže jeden ze soutěžních týmů od hlasujících hostů nedostal ani jeden hlas. S jedenácti body tak mohl tým Terezy v klidu vyběhnout na balkón a odtud sledovat vyřazovací výzvu.
V hlavní roli byly tentokrát čerstvé chobotnice, které musely být napřed pěkně zpracované tlučením o stůl. To Petra nezvládla, ale galantní Lubina ji rád pomohl. Úkolem soutěžících bylo připravit během 120 minut z chobotnice 2 chody (předkrm a hlavní jídlo).
Trošku škodolibě opět porotci uprostřed vaření změnili plány a zkrátili dobu pro přípravu o 20 minut. Betty se z toho rozbrečela, což už nikoho neudivilo. Nakonec všichni pokrmy uvařili a stihli je v časovém limitu i pěkně naservírovat. Vojta vytrvale Betty povzbuzoval.
Hodně překvapila Petra, která sice chobotnici nemohla před vařením naklepat, ale potom si dodala odvahu a pěkně ji zpracovala. Dokonce tentokrát bez zmatků. Byla tak první, kdo začal jídlo servírovat. Porotu pohostila bramborovým salátem na italský způsob, ve kterém byly třeba ančovičky a výpek z rajčat, a marinovanou chobotnicí s chorizo chipsem. Jako hlavní chod podávala vinnou klobásu z chobotnice, pikantní fenyklový salát a glazovaný fenykl. Její jídlo ocenila porota jako božský předkrm a super dobrý hlavní chod.
Betty sice fňukala, ale prezentovala skvělé carpaccio v marinádě a jako hlavní chod zkombinovala chobotnici, quinou, chorizo a paprikovou salsu s pečeným česnekem.
Obě kuchařky tak za své jídlo mohly odejít na balkon. To pánové to neměli tak snadné. Na balkon šel ještě Ondra.
Porotci tentokrát neměli snadnou práci, protože všichni soutěžící připravili zajímavá jídla. Nakonec rozhodla maličkost, jako byla málo našlehaná holandská omáčka.
- Voyo,
- autorský článek