Simona Postlerová jako trochu zvláštní princezna v pohádce Duch času

Simona Postlerová jako trochu zvláštní princezna v pohádce Duch času
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani Simoně Postlerové se nevyhnula role princezny. Na televizních obrazovkách ji sice neuvidíte s korunkou, ale i tak jí to moc sluší. Simona patří k velice pracovitým herečkám a je také úspěšnou dabérkou, která získala Cenu Františka Filipovského.

Československá televizní pohádka Duch času se objeví na televizních obrazovkách 24. 6. na ČT1 odpoledne. Pohádkový příběh přináší ponaučení vyprávějící, že není radno si kvůli osobnímu prospěchu zahrávat s plynulým a přirozeným během času. V pohádce se kromě princezny Malovánky potkáte s Vladimirem Brabcem, který je sice v otrhaném šatu, vlasatý a vousatý, ale má tu moc dopřát lidem, kvůli neustálému hořekování na nedostatek času, kouzelný klíč k ovládání času. Jenže nic dobrého z jeho daru lidem nevzejde.

Simona Postlerová jako princezna
Simona Postlerová jako princezna | Zdroj: Zuzana Kovaříková / © Česká televize

V životech lidí nastane chaos, kterým se musí prokousat i diváci u obrazovek. Nakonec je na hodinářském tovaryši, který se zamiluje do princezny Malovánky, aby problémy vyřešil. Nejde o úplně klasickou pohádku, ale s hereckým obsazením doplněným sympaťáky jako je Petr Kostka nebo Boris Rösner si můžete po obědě užít hodinový oddech v horkém dni. Ani princezna Malovánka není úplně klasickou princeznou, která vyrůstá v ohrožení draků a protivných nápadníků. Její představitelka Simona Postlerová také nemůže hovořit o životě jako v pohádce.

Herečka, které bude v listopadu 59 let, sice na svůj věk nevypadá, ale určitě si uvědomuje, jaké břemeno nese. Poté, co její manžel Zdeněk Hrášek zemřel na rakovinu, zůstala na péči o syna Damiána sama. Někdy se to tak v životě sejde. Když svého syna ukázala v raném dětství jako geniální dítě, které má až neuvěřitelné nadání na některé věci, rozhodně netušila, že nejde o genialitu, ale o nemoc. Jak se během dospívání syna ukázalo, jeho schopnosti byly spojené s autismem. To nemusí být v dnešní době úplná tragédie, ale Damián má ještě další problémy, a tak je plně závislý na péči matky.

Simona Postlerová
Simona Postlerová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Asi ve třinácti letech Damián přestal nosit ze školy jedničky, přestal mluvit, nic ho nezajímalo. Jen těžko si lze představit, co prožívá milující matka v takové situaci. Musela také oplakat partnera, který nejdříve přišel kvůli rakovině o oko, ale další boj s rakovinou jater už nezvládl.

Herečka tak nemá vedle sebe partnera a na péči o syna je sama, což je v herecké profesi hodně omezující. Je až neuvěřitelné, kolik toho starostlivá matka, která má stále syna v péči, dokáže stihnout a jak silná musí být.

Bohužel, televizní režiséři jí moc šancí nedávají, což je škoda, protože není tváří, která by byla v každém seriálu, a tak rozhodně má co nabídnout.

Na dlouhodobou spolupráci v seriálech si možná Simona Postlerová netroufá, ale rozhodně si ji musíme připomenout jako hlas oblíbené Lorelai Gilmoreové v seriálu Gilmorova děvčata. 

Zdroje článku: