Seagal opět v akci: Král béčkových filmů vytvořil pár zajímavých rolí

Seagal opět v akci: Král béčkových filmů vytvořil pár zajímavých rolí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi ty nejoblíbenější patří Přepadení v Pacifiku a Přepadeni 2: Temné území. Právě druhý film se objeví 16. 7. na Nově, a tak je ten správný čas si chlapíka, se kterým nikdo nechce natáčet, trochu připomenout.

V dávných dobách to byl jeden z akčních herců, jehož filmy si milovníci napětí v americkém stylu nemohli nechat ujít. Filmy jako Nico, Je těžké ho zabít nebo Muž s cejchem smrti nemohly chybět v žádné domácí sbírce filmů.

Když přišel film Přepadení v Pacifiku, byl označovaný jako „opravdová pecka“. Film s teroristy na bitevní lodi a kuchařem v podpalubí, který to umí nejen s nožem, se dočkal zaslouženého úspěchu. Každý na něm ocenil něco. Ženy hlavně 193 cm vysokého fešáka, protože v té době byl Steven Seagal v životní formě a diváci mu věřili každý jeho smrtelný zásah. Celé to ještě vyšperkovala hvězdička z Pobřežní hlídky, Erika Eleniak, a samozřejmě charismatický Tommy Lee Jones v roli psychopatického padoucha.

Film byl úspěšný, takže si doslova řekl o pokračování na stejné vlně. Tentokrát se však děj ve filmu Přepadení 2: Temné území posunul na pevninu a proradní teroristé obsadili vlak. K jejich smůle v něm cestoval opět neohrožený Seagal. Tentokrát sice nedělal hostům omelety, ale doprovázel svou neteř, kterou si zahrála vycházející hvězdička Katherine Heigl, které v době natáčení nebylo ještě 17 let. Za sebou už měla úspěch zásluhou filmu z francouzsko-americké koprodukce Můj táta hrdina, kde hrála dceru Gerarda Depardieua.

Katherine Heigl
Katherine Heigl | Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Tento „seagalovský“ počin byl sice diváky přijat o něco slaběji, ale rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co rodák z Michiganu a potomek ruských přistěhovalců ve své dlouhé herecké kariéře natočil. Během natáčení podle režiséra Geoffa Murphyho nepanovala dobrá atmosféra a celé natáčení provázely hádky. Seagal si přepisoval scénář a k ostatním se choval povýšeně. Režisér měl během natáčení pochyby, jestli vůbec ze záběrů něco bude. Ale stal se malý zázrak a díky skvělému střihu film dopadl nad očekávání dobře. S hercem se však už špatná pověst táhla a přidávali se další herci, kteří s mistrem bojových umění natáčeli jen jednou a příště se spolupráci zdaleka vyhýbali.

Divák si však naštěstí jen užívá příběh a tentokrát se tedy Casea Ryback vydává vlakem na pohřeb svého odcizeného bratra, a tak dělá doprovod své neteři. Cesta vede přes nádherné Skalisté hory, ale ty si bývalý člen námořnictva Spojených států nebude mít čas užít. Ve vlaku řádí skupina darebáků a on je jediný, kdo je může zastavit a zachránit cestující. Vlak se totiž nachází v temném území, což je úsek železnice, který nemá vlaková návěstidla a ve kterém nebylo možné navázat komunikaci mezi výpravčím a strojvedoucím.

Zdroje článku: