Virus (1999): Nejhorší propadák všech dob, říká herečka Jamie Lee Curtis

Virus (1999): Nejhorší propadák všech dob, říká herečka Jamie Lee Curtis
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snímek Virus z roku 1999 natočil režisér John Bruno se štědrým rozpočtem 75 milionů dolarů. Hned po jeho uvedení do kin ale bylo jasné, že šlo o vyhozené peníze. Tvůrcům se vrátilo stěží 30 milionů USD a kritika film rozcupovala na kousky.

Už název Virus je poněkud zavádějící, protože ve filmu nejde o boj lidstva s rychle se šířícím nemocí, ale o poměrně ohranou bitvu s mimozemšťany, kteří za onen "virus" považují lidský druh. 

Představitelka hlavní role Jamie Lee Curtis se dodnes stydí za to, že ve filmu účinkovala. "Není to jen špatný film, je to nejhorší sr..a všech dob," ulevila si později v rozhovoru pro IGN. "Hlavní role v tak katastrofálním filmu má pro mě jedinou výhodu: když si moji přátelé stěžují, že hrají ve slabých projektech, můžu je trumfnout, protože já jsem hrála v tom nejhorším," prohlásila herečka. 

Pokud se k řadě kritických hlasů přidá i negativní hodnocení samotné ústřední postavy, pro film to znamená hotovou popravu. Jestliže zájem o Virus z roku 1999 v době pandemie COVID-19 oživuje, děje se tak vyloženě jen kvůli jeho názvu.