Sáru dohnaly hříchy minulosti, v jakém průšvihu lítá?

Sáru dohnaly hříchy minulosti, v jakém průšvihu lítá?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sára z Ulice zažívá zlaté časy. Má stabilní práci v bistru, její vztah s novomanželem Danem jen kvete. Zdá se, že by mohla být konečně šťastná i zodpovědná, jenže pak se jí hříšná minulost tvrdě připomene s náhlým zjevením Ričiho a Fógla, povedených kamarádíčků, jimž Sára něco dluží…

Laskavost, za kterou Sára draze zaplatí

Riči a Fógl mají na svědomí vyloupení krámku, za něž dostali podmínku. Protože Sáru nepráskli, že v tom tehdy jela s nimi, mají neodbytný pocit, že jim zůstala dlužna. Když za ní přijdou do bistra, nabídne jim polévku, protože má sama hluboko do kapsy. V nestřežené chvíli se jí Riči pokusí vybrat kasu, ale Fógl mu v tom zabrání.

Mohlo by to vypadat, že průšvih byl pro Sáru zažehnán, nicméně opak je pravdou. Hned následujícího dne potížisté nakráčejí do bistra znovu s důraznou žádostí o prachy. Sára zrovna utratila poslední peníze za kšiltovku pro Dana a nové tričko pro sebe. Skutečně tak nemá, co by jim dala, a oni přitom požadují alespoň tisícovku na jakýsi výhodný kšeft. Protože zřejmě neexistuje jiná možnost, jak se jich zbavit, věnuje jim Sára pětistovku z pokladny. Kluci tedy, ne zcela uspokojení, prozatím odcházejí – s jasnou hrozbou, že tímhle to nekončí.

Anička odhalí manko! Jak to Sára vyřeší?

Zatímco Eva líčí Aničce, že prokoukla svého tajného ctitele, Anča také učiní zarážející objev – při počítání tržby chybí 500 Kč. Zkonstatuje, že to bude muset doplatit ze svého. Sára je zrovna u toho a pochopitelně si počíná nervózně. Není divu, že ji Eva začne podezírat, že v tom má prsty. Dobrá duše Anička ale neklade Sáře nic za vinu. Domnívá se, že sama mohla někomu omylem vrátit špatnou částku.

V Sáře se nečekaně ozve hlas svědomí. Dokonce se svěří Danovi, že někomu dluží pětistovku, ale má sotva dvě. Když Dan vidí, jak je nešťastná, chce jí ty peníze dát. Sára je přijme pouze jako půjčku. Hned se s nimi vydá za Aničkou a pokusí se jí vysvětlit, že tohle manko padá na její hlavu.

Pravdu ohledně Ričiho a Fógla jí nepřizná. Anička se však nenechá přesvědčit. Věří, že tu chybu mohla způsobit stejně tak ona, takže Sáře navrhne, aby se rozdělily a každá tím pádem nahradí částku dvou set padesáti korun. Sáře se to nezdá, ale souhlasí a po návratu domů za Danem se jí nálada zlepší. Jakmile Dan opraví staré rádio, ještě si s ním ráda zatancuje. Tahle pohoda působí jako ticho před bouří. Tentokrát Sára šťastně vyvázla, ale do jakých potíží se kvůli vypečeným kumpánům namočí příště?

 

Zdroje: