Radka Mastného z Ulice přeci jen doběhla karma

Radka Mastného z Ulice přeci jen doběhla karma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mastný patří v seriálu mezi hlavní záporáky a kam přijde, tam nastává dusno. Které ženy se staly obětí jeho sexuálního nátlaku? Kdo ho málem zabil ve vlastním domě? A má alespoň nějaké kladné vlastnosti?

Bezcitný politik a milující dědeček

Radek Mastný v Ulici žije již pěkných pár let a za tu dobu si stihl vytvořit spoustu nepřátel. Chce-li něčeho docílit, dokáže se skvěle přetvařovat a působí jako sympatický člověk. Jenže jakmile dosáhne svého cíle, je schopný lidi, kteří mu pomáhali, hodit přes palubu a slávu si užít sám.

Ač Mastný působí skrz naskrz jako záporná postava, i on má své světlé stránky. Záleží mu na dceři Gabriele Pumrové a hlavně na vnukovi Šimonovi. Z nelítostného politika dokáže perfektně přepnout na milujícího a starostlivého dědečka, který Šimonovi splní každé přání.

Věčně na hraně zákona

Dlouhodobě působí jako politik, a dokonce se mu podařilo získat křeslo starosty po velmi nečisté kampani, kdy využil Áju Holoubkovou a získal skrze ni špínu na svého protivníka Lumíra Nykla.

Ája jako skvělá manipulátorka přesvědčila Lumíra, že je jeho spojenkyní, a výsledkem bylo obvinění Nykla ze sexuálního napadení. Ani v pozici starosty Mastný nepředstavoval Mirka Dušína, vliv využíval ve svůj prospěch a neváhal obcházet zákony.

K ženám přistupuje jako k majetku

Mastnému rozhodně nejsou ženy lhostejné, vycítí-li příležitost, před ničím se nezastaví, ani před nesouhlasem dotyčné. Číšnice Šárka Pospíšilová se stala obětí Mastného chtíče během jeho působení v zaměstnání provozního v penzionu U Květy. Když se mu nepodařilo získat Šárku po dobrém, ani po zlém, začal ji alespoň ztrpčovat život v práci.

Další ženou, která nevědomky získala jeho zájem, byla zubařka Blanka Voláková. Blanka v dobré víře pomohla Mastnému od problémů se zuby a jako odměnu získala jeho vtíravé pronásledování a drahé dárky, kterými se jí snažil přesvědčit o tom, že je pro ni ten pravý, což samozřejmě nesl nelibě přítel Blanky Evžen Šmýd.

Ani blízkost smrti ho nezměnila

Mastného podrazy a intriky se nastřádaly a vyústily v brutální napadení, po kterém zůstal Mastný ve vlastním domě ležet v kaluži krve.

Našel ho Lumír Nykl a přes vzájemné antipatie mu zachránil život. Ocitl se však na seznamu podezřelých, který byl velmi dlouhý, za své působení stihl Mastný naštvat většinu obyvatel Ulice. Mezi hlavní kandidáty kromě Lumíra, patřili Evžen Šmýd, Milena Pumrová a Pavel Pelc. (nova.cz)

Všichni se v daný čas opravdu na inkriminovaném území nacházeli, Evženovi došla trpělivost s Mastného zájmem o Blanku, Pavel měl strach o svoji partnerku Vendulu a její bistro, jelikož Mastný vlastnil směnku na půlku podniku, Milena byla Mastného exmanželkou, kterou trápil. Mastný i z nemocničního lůžka zkoušel s vyšetřováním manipulovat a podezřelé vydíral, že je prozradí, ač jsou třeba nevinní. Lumír si však jeho vyhrožování nahrál a sám napadený se dostal do problémů.

Pavel se k napadení přiznal a vzal vinu na sebe, nakonec se však jako hlavní viník ukázala Ája Holoubková, které Mastný vyhrožoval zveřejněním intimních fotografií.

Smutný konec lva salónů

Radek Mastný doteď trpí následky napadení a na síle mu nepřidává ani fakt, že se Ája vyhnula vězení. Jediný, kdo byl schopný se s ním bavit a příležitostně mu pomoc byla Květa Vavrušková, která ovšem penzion již prodala a z Ulice se odstěhovala. Od té doby už Mastný hospodu moc nenavštěvuje a utápí se v sebelítosti.

Zdroj: