Prostřeno: Vychytralý Karel zkritizuje všechno všem. Když dojde na něj, ostatní mu to vrátí

Prostřeno: Vychytralý Karel zkritizuje všechno všem. Když dojde na něj, ostatní mu to vrátí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příští týden zavedou kamery diváky do Libereckého kraje. Týden to bude velice zajímavý a plný napětí až do posledního dne. V tomto kraji nedostanou kuchtíci nic zadarmo a jejich hosté rozhodně netrpí studem. A dojde i na bagrování. Jak si s velkým strojem hosté poradí?

Hned v pondělí bude Blanka servírovat tarhoň

V pondělí studentka Blanka (24) zaskočí hosty tarhoňou. Co to je „tarhoň“? Nikdo neví. U stolu bude večer vypadat, jako by byla Blanka na přijímacím pohovoru. Blanka chce za výhru uspořádat velkou párty a pak cestovat po Evropě. Studuje na Technické univerzitě v Liberci – obor anglický jazyk a humanitní studia se zaměřením na vzdělání. Pracuje brigádně jako servírka v pivovaru, baristka a učitelka anglického jazyka. Je svobodná a žije se spolubydlícími.

Zdroj: FTV Prima

Blanka je pro každou srandičku. A v kuchyni si docela věří. Připraví menu plné netradičních chutí, když nachystá sýr halloumi s tarhoňovým salátem, hráškový krém s mátou, kuře pana Dalibora a tvarohovo-smetanový pohár. Po příchodu hostů zažije hned dvě překvápka – u stolu potká Karla, kterého zná od vidění z práce, a také vegetariánku Moniku.

V úterý Monika vůbec nesedne Karlovi

Monika (34) chystá guacamole a Karel se těší na těstovinový salát. Hosté budou u Moniky čekat, Karel kritizuje, že nemá přípitek. Vadí mu i to, jak Monika servíruje pokrmy. Karel má názor na vše. A prý by Monika hostit neměla.

Zdroj: FTV Prima

Monika pracovala v zámeckém resortu. Nyní je umělec na volné noze a dělá zábavu pro lidi. Aktuálně je v domácnosti a stará se o dceru, která má mentální poruchu. Má dvě děti. Nově s nimi žije i přítel, se kterým je od loňského roku, a společně čekají přírůstek do rodiny. Monika podlehne trémě a její výkon nebude dokonalý.

Je vegetariánka, což všechny zaskočí. Bývalá asistentka fakíra Monika hosty zaujme nejenom nevšedním předchozím povoláním, ale i celým svým přístupem. Hosté se těší na příchod fakíra, ale ten se nekoná. Sama Monika maso nejí, a tak jsou hosté zvědaví, co jim vlastně připraví. Monika sází na mezinárodní pochoutky, když připraví guacamole s opečeným toustem, slovenskou bílou polévku podle rodinného receptu, jako hlavní chod kung pao s rýží a na konec krupicový dort s ovocem, želé a sušenkovým korpusem.

Bez panáka by to ve středu Karel nezvládl

Karel (33) dá do polévky bujón, svíčkovou vaří z mražené zeleniny a bujónu. Bagetky budou kupované. Karel považuje vaření za dobrý relax. Vystudoval střední školu gastronomie a služeb v Jablonci, vyučil se jako kuchař-číšník. Pracuje jako pomocník sládka v pivovaru a dělá závozáka po České republice. S přítelkyní má dceru Karolínku (1,5 roku).

Zdroj: FTV Prima

Předchozí dny Karel kritikou rozhodně nešetřil, ostatní jsou na něj tedy velmi zvědaví. Karel se toho rozhodně nebojí a sází na českou klasiku, okořeněnou italským předkrmem – salátem Caprese s čerstvou bazalkou, solí, pepřem, balsamikem a rozpečenou bagetkou. Jako polévku volí hovězí vývar se zeleninou, masem a domácími nudlemi, dále si troufá na hovězí svíčkovou na smetaně s domácím karlovarským knedlíkem a brusinkovým terčem s domácí šlehačkou. Nakonec připraví horkou lásku (horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou). Karel sice umí nosit talíře jak profík, ale vymstilo se mu rýpání z předešlých dní, odvážná sázka na svíčkovou a spor s Monikou.

Ve čtvrtek u Jana s nealko přípitkem

Jan (29) vsadí na paštiku, kterou si Karel poplete s aspikem. Servírovat se bude nealko přípitek, protože nechce mít doma závislosti. Komu to bude vadit? Samozřejmě Karlovi.

Osobní řidič Jan je zatím svobodný. Pracoval jako stromolezec. Nyní pracuje jako osobní řidič. Má přítelkyni a je bezdětný. Jako zábavu nachystal bagrování – hosté si mohou vyzkoušet, jak se manipuluje s bagrem (nabírání, zvedání atd.).

Honza volí moderní kuchyni, když připraví drůbeží paštiku, polévku z dýně Hokkaidó, jako hlavní chod evergreen pořadu Prostřeno, kterým je panenka na špenátovém lůžku, a nakonec se podává grilovaný ananas. Hostitel pamatuje i na vegetariánku u stolu. Moniku překvapí a místo panenky jí připraví tofu.

Týden zakončí páteční hostina u Tomáše

Tomáš (32) trochu potrápí Karla s názvem polévky. Karel ani nepřečte název polévky, ale je pravda, že nikdo nebude vědět, co se za názvem skrývá. Vedoucí úseku montáže Tomáš žije harmonický život. Vystudoval střední školu, kterou zakončil maturitou, obor mechanik-seřizovač. Žije s manželkou Barborkou a má dvě děti – syna Tadeáška a dceru Rozárku.

Zdroj: FTV Prima

Hosty přivítá ve svém krásném stavení, kde jim připraví své oblíbené pochoutky. Tomáš sází rovnou na dvě pomazánky s domácím pečivem – na avokádovou a nivovou. Polévka bude netradičně kukuřičná à la Ála. K hlavnímu chodu Tomáš udělá kuřátko a prasátko na medu, opékané brambory a jako dezert čokoládový fondán. Pokud jde o Tomáše, nejvíce mu chutná kukuřičná polévka, dokáže jí sníst celý hrnec na posezení. Budou hosté sdílet Tomášovu vášeň pro kukuřičnou polévku? A jak celý týden dopadne?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text