Prostřeno: Partička z východních Čech ochutná jídlo z pytlíku a ze sklenic. Pod listem salátu někoho vystraší pár červíků

Prostřeno: Partička z východních Čech ochutná jídlo z pytlíku a ze sklenic. Pod listem salátu někoho vystraší pár červíků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V příštím týdnu zažijí diváci Prostřeno opravdu velkou zábavu. Partička z východu Čech se může pochlubit nejen extravagantními soutěžícími, ale také taktiky a muži, kteří rozhodně neslyšeli nic o galantnosti. Najdou se tam i takoví, kteří jsou kuchařským uměním nepolíbení.

V pondělí s cestovatelem Pavlem

Pavel (43) se chce zviditelnit. Jeho život nebyl úplně snadný. Byl adoptovaný, rodiče už nemá a přítelkyně mu zemřela. Teď začíná nový život a asi by se rád uchytil v showbyznysu. Myslí si, že jeho sarkasmus by mohl lidi bavit. Sám o sobě tvrdí, že je extrovert. Je sebestředný, komický a má narcistické sklony. Pokud by mohl, tak by měl všude kolem zrcadla.

Zdroj: FTV Prima

Pavel o sobě hostům tvrdí, že ho živí nemovitosti a že se ve svém životě hlavně baví a cestuje. Hosty ale přivítá v mini bytě, ve kterém je překvapí nejen svou kuchyní, ale i historkami. Hosté neví, co si o Pavlovi mají myslet. A nejsou moudřejší ani po tom, co ochutnají jeho menu, které bude dost jednoduché. Jako předkrm bude jednorázový Matěj, svítkovská dršťka, hokus pokus mit čikn a pardubické párno. A jako úkol bude polévka zastudena. Jenomže „zcestovalý“ Pavel si to splete se studenou polévkou a zmatky budou panovat i při servírování polévek.

Úterý patří Michalovi

Pokladní Michal (31) je v pořadu díky sestře. Sám o sobě tvrdí, že je ochotný, laskavý, pečlivý a rozvážný. Je upřímný, tolerantní, věrný a někdy je lenivý. Na zahradě jim dělají společnost dva pejsci. Případnou výhru by si uložil. Až bude mít víc našetřeno, tak by si upravil jednu místnost na pianino, které má teď na chodbě. Nesnese psa na stole. Těší se na nové zkušenosti, které během natáčení získá.

Majk hosty pozve do vícegeneračního domku, který obývá nejen se svými rodiči, ale i se sestrou a její rodinou. Hosté tak poznají nejen společné prostory, ale hlavně Majkův dětský pokojík. Majk bude u plotny tak trochu zmatkařit. Bude bojovat s časem, sám se sebou, ale i s nefunkční troubou. A protože se mu ji nepodaří rozběhnout, nebude stíhat. Majk připraví sýrovou quesadillu, fazolačku, cop z panenky se šťouchaným bramborem a mix ovoce se zmrzlinou a šlehačkou.

Zdroj: FTV Prima

Ve středu vaří další Michal

Michal (31) je nezaměstnaný a má za sebou rozličné kariéry. Žije s přítelem v domě. Dole v domě žije otec partnera. Společnost doma jim dělá fenka Endži, kocour Buddy a kočka Sára. Nemá rád stereotyp a je dost často nepředvídatelný a chaotický.  Do pořadu ho přihlásila jeho kamarádka. Sám by neměl odvahu se přihlásit. Pokud by vyhrál, tak by část peněz investoval do bydlení a část by utratil za dovolenou. Tato jídla si vybral, protože mu chutnají a dělá je často.

Hosty příjemně překvapí svým menu, když jim připraví vaječnou pomazánku s domácími rohlíčky, špenátový krém s krutonky, smetanovo-sýrové tagliatelle a ovocný pohárek se slaným karamelem, který zapomene osolit.  

Ve čtvrtek bude vařit Martina

Podnikatelka Martina (40) je rozvedená a zasnoubená. Do pořadu ji přihlásila její dlouholetá kamarádka, které si moc váží. Kamarádka je po autonehodě, Martina ji nechce zklamat, a tak nabídku přijala. Nemyslí si, že by mohla vyhrát, ale pokud by vyhrála, tak by koupila něco dceři a zbytek by dala na plánovanou svatbu. Sestavení menu jí dalo zabrat – sestavila čtyři, všechna jí rodina i kamarádi shodili ze stolu, tak si vzala kuchařku a podle fotek si vybrala jednotlivé chody, vše uvařila, a když to všichni schválili, tak to zařadila do svého menu.

Jediná dáma ve východočeské skupině své soupeře pozve do krásného domu, kde jim připraví domácí paštiku s domácím chlebem, česnekový krém se slaninovými krutonky, máslovou dýni s parmazánem, levandulové kuřecí kousky a panna cottu s malinami. Menu ovoněné levandulí ale neoslní všechny. Nejméně si pochutná Jarda, který ani nebude skrývat zklamání. Odlehčené menu není nic pro něj a Martině neujde, že si Jarda moc nepochutnal. Líbit se mu nebude ani zábava, na kterou dorazí krásné tanečnice.

Zdroj: FTV Prima

V pátek u Jaroslava

Podnikatel Jaroslav (33) se přihlásil na popud dcery. Pokud by vyhrál, tak by koupil pro ženu nějaký wellness pobyt a za zbytek by pořídil něco pro děti. Menu sestavil z jídel, která chutnají jeho dětem. Jako zábavu pro hosty si Jaroslav připravil poznávačku. Spočívá to v tom, že přinese bednu s pěti kousky nářadí, které používá při své profesi hodinového manžela, a nechá soutěžící hádat, k čemu slouží a jak se jim říká.

Táta tří dětí nejraději tráví čas s rodinou a zajímá se o vše kolem aut. A taky ho baví práce se dřevem. Předešlý večer kritikou rozhodně nešetřil, a všichni tak budou zvědaví, jak si on sám se svou kuchařskou výzvou poradí. A zděšení nastane už při čtení menu, když Jarda slibuje vzduch omaštěný větrem, zeleninovou polévku s noky, letní salátek tří variací a ovocné mističky s lívanci. Jenomže z letního salátku tří variací se ukážou tři hodně podobné saláty, které hosty zrovna nepotěší. Pavel si nejvíc pochutná na studeném párku a ani ostatní nebudou z Jardova výkonu zrovna nadšení. Večer nezachrání ani dezert, který Jardovi pomůže připravit dcera. A jak celý týden dopadne? Kdo to vyhraje?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text