Prostřeno: Nechává se vydržovat? Soutěžící Pamela bude vařit až ve středu, ale pozornost mužů na sebe strhne už v pondělí

Prostřeno: Nechává se vydržovat? Soutěžící Pamela bude vařit až ve středu, ale pozornost mužů na sebe strhne už v pondělí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S dalším týdnem je zde nová parta těch, kteří se snaží o výhru v pořadu Prostřeno. Tentokrát se nad talíři budeme setkávat u stolů v Jihomoravském kraji. Jak to dopadne a kdo si nakonec odnese výhru? A jak bude fungovat převážně pánská společnost s jedinou mladou dámou u stolu?

Jediná žena mezi čtyřmi muži. Jak se komu bude dařit a dojde na to, že ženy mají víc zvládnutou klasiku než muži? Kdo lépe připraví své zapeklité menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne, kterým jsou tentokrát škvarky na různé způsoby? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně.

Pondělí patří Tomášovi

Zdroj: FTV Prima

Pracovník mnoha profesí Tomáš Švacho (25) nejen pracuje, ale také studuje a baví se životem. Chce, aby někdo více kritický zhodnotil jeho kuchařské výtvory, on se mohl zlepšovat ve vaření a jednou se pak mohl utkat s profi kuchaři v dalších kuchařských soutěžích. Pokud by vyhrál, tak by si udělal řidičský průkaz a koupil by do spolku dodávku, nebo by si koupil vlastní profi nůž, sadu nádobí a kuchařky.

Brigádně vystřídal různé profese – pracoval jako dýmkař, číšník, barman, prodavač, dělník, prodejce na stánku, táborový vedoucí, učitel a vychovatel ve školní družině. Dělal také doručovatele. Sám o sobě tvrdí, že je přátelský, hlasitý a je rád středem pozornosti.

Během vaření se mu pusa nezastaví. Slova mu dojdou až ve chvíli, kdy ke stolu dorazí elegantní Pamela a oznámí mu, že maso nejí a jíst nebude. Tomášovi dojdou slova stejně jako ostatním, kteří budou přemýšlet, co nandají na talíř Pamele. Tomáš připraví gyoza knedlíčky se třemi druhy omáček, francouzskou cibulovou polévku se sýrem Gruyère, hovězí Wellington s bylinkovou bramborovou kaší a jako dezert Flan de Leche s brusinkovou omáčkou a mátou. Ne na všem si Pamela pochutná. Ani Wellington ji neohromí. Jak si na menu smlsnou ostatní a přejdou zápach spáleniny?

V úterý u Roberta se to bude na stole hodně zelenat

Dispečer Robert Strouhal (35) rád hraje deskové hry a kutí. Pracoval jako reklamní technik, truhlář, stěhovák a speditér. Nyní pracuje jako dispečer. Je rozvedený, bezdětný a vídá se s partnerkou. Do pořadu ho přihlásila jeho partnerka, protože rád vaří. Případnou výhru by použil na dovolenou.

Robertovo tempo bude klidné a velmi poklidně bude chystat i své menu – palačinky se špenátem, k tomu špenátovou polévku, pečené maso na česneku s americkými bramborami a česnekovým dipem a piškotové tajemství. Na Miloslava bude v menu moc česneku, na ostatní zase špenátu. A Pamela dostane něco navíc, o čemž si hostitel myslí, že je to falafel, ale není si vůbec jistý. Hosty měla ohromit polévka, neboť Robert už ji vařil potřetí a liboval si, jak se mu povedla! Hosté byli ale nad nedochucenou zelenou břečkou v rozpacích.

Středa u Pamely se točila kolem luxusního bydlení

Zdroj: FTV Prima

Servírka Pamela Továrková (23) se řídí tím, že co přijde, přijde. Přijde také výhra? Studovala hotelnictví a turismus, obor kuchař-číšník. Pracuje jako servírka. Její práce ji moc baví. Rodinu zatím nemá a žije si takovým bohémským životem. Do pořadu se přihlásila sama, protože má ráda výzvy. Pokud by vyhrála, pořídila by si auto, nebo by jela na dovolenou. Vařit bude svá oblíbená jídla a zábava bude z jejího oblíbeného seriálu. Podaří se jí vyhrát a zaujmout i něčím jiným než bydlením, o kterém si pánové myslí, že je financované „bohatým starším strejdou“?

Pamela, která má hodně malé bydlení, si na vaření pronajme byt v brněnském mrakodrapu. A rozhodne se, že si s pány trochu pohraje, když jim hned neřekne pravdu. Maso pochopitelně vařit nebude, ale připraví alespoň rybu – bude grilovaný losos, bramborová kaše, a kromě toho udělá domácí česnekovou pomazánku, dýňový krém se semínky a domácí tiramisu. Pro někoho bude dýně premiérou a hodně diskuzí vzbudí také zábava, kdy nechá Pamela pány nahlédnout do toho, co mrakodrap nabízí.

Čtvrtek u stavaře Jardy

Jaroslav Kroutil (46) je živnostník. Má dvě děti, přítelkyni a dva chlupaté mazlíčky. Do pořadu ho přihlásila jeho přítelkyně. Pokud vyhraje, tak pojede s rodinou do Řecka. Soutěžní jídla se mu líbí, a proto je vybral i jako své soutěžní menu. Jako zábavu si připraví kopání venku na hřišti. Sám o sobě tvrdí, že pokud ho někdo nenaštve, tak budou kamarádi.

Jardovo menu ani bydlení nikoho moc nenadchne – toastová rulička se šunkou a sýrem, hovězí vývar s domácími nudlemi, vareničky se pštrosími škvarky se zelím, posypané slaninou a cibulkou a palačinka s pudinkovou náplní a ovocem, politá javorovým sirupem a čokoládovým toppingem. Palačinku Jarda udělá dopředu, a tak se s ní hosté seznámí ještě dřív než na talíři. Najdou ji totiž hotovou na balkoně a budou doufat, že se do ní nepustí nějaké breberky. A hodně se budou za zády hostitele rozebírat chlupy v jídle.

V pátek postarší Mirek překvapí nejen jídlem

Zdroj: FTV Prima

Deratizátor Miloslav Milička (60) je vdovec. Má jednu dceru, které je třicet osm let. Má partnerku. Do pořadu ho přihlásila jeho přítelkyně, protože v jejich domácnosti vaří jen on a prý velmi dobře. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na odkup zahrádky, kterou má zatím v pronájmu. Jídla pro menu si vybral, protože to jsou oblíbená jídla jeho přítelkyně. Bude tedy toto rodinou oblíbené menu vítězné a u koho vzbudí slova chvály od Pamely dojem, že je s hostitelem v tajné alianci?

Miloslav hosty pozve do bytu, který si sám zrekonstruoval a podařilo se mu v něm vytvořit takové malé wellness se saunou. Miloslav je hodně aktivní, má rád fotbal, tenis, hokej, lyžování a také ho baví pejsek, karty a práce na zahradě. A myslí si, že je veselý a pozitivní člověk, který má smysl pro humor. Miloslav, který neholduje česneku a všichni to tento týden ví, připraví carpaccio z červené řepy, hovězí vývar s domácími nudlemi, hovězí steak s houbovým přelivem a šťouchané brambory a palačinky s ovocem, šlehačkou a domácí zmrzlinou. Vegetariánka Pamela by se z jeho menu moc nenajedla, a tak Miloslav musí přemýšlet, čím ji pohostí. Miloslav hosty překvapí zábavou, když si na ni pozve kamaráda rapera.

A jak celý týden dopadne? Kdo ho vyhraje? A bude to zasloužené vítězství, nebo opět zvítězí dobře zvolená taktika?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text