Tento týden ve Zlaté labuti: Čtveřice mladých prodavaček musí zvládnout trampoty s láskou i s Němci

Tento týden ve Zlaté labuti: Čtveřice mladých prodavaček musí zvládnout trampoty s láskou i s Němci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě před pár měsíci by se mladé prodavačky z obchodního dobu zajímaly hlavně o módu, randění a své ctitele. Jenže s příchodem Němců se změnily životy všech lidí. Některé mladé slečny si ale možná ani neuvědomují, že přítomnost německých uniforem přináší i nebezpečí.

Alena je odhodlaná držet se rad své milenky a co nejdříve se vdát za Jakuba a mít děti. Tím by utnula spekulace o vztahu s Irenou Maškovou, který je v tomto čase velice nebezpečný. Němci nemají pro podobné „výstřednosti“ v chování pochopení – kdyby vyšla pravda o vášnivé lásce žen na světlo, obě by musely čelit následkům, které by nemusely přežít. Irena se bojí hlavně o mladou a svobodnou Alenu. Uvěznění na psychiatrii a drsné léčbě elektrošoky by se nejspíš nevyhnula ani jedna.

Alena tedy chce Jakuba v jeho namlouvání podpořit, a když má možnost koupit za třetinu ceny nábytek do kuchyně, nadšeně to Jakubovi oznámí. Jenomže právě v ten okamžik zjistí, že to nebude tak jednoduché. Jakub vyhrál nějaké peníze v kartách a věří si natolik, že už nechce skromný byt, ale rovnou chce karbanem získat peníze na dům. V jeho plánech je dokonce i získání tolika financí, aby se z podkrovní provizorní herny u Martina dostal jako hráč do pánské společnosti ve Zlaté labuti, kde se hraje o úplně jiné peníze. Jakub ke zděšení Aleny vypracoval složitý graf jejich finanční situace v budoucnosti. To podle mladé prodavačky nevěstí nic dobrého. Jakub je naivní a vůbec si nepřipouští, že by mohl rychle vyhraný kapitál stejně rychle prohrát. Navíc celý jeho plán oddaluje svatbu a děti – dvě věci, které jí mají být pojistkou, kdyby vyplavala na povrch pravda o její sexuální orientaci.

Bára končí ve spárech Němců. O tom, že ji hledají, sice věděla předem, ale odmítla se schovávat. Přece nic neudělala a nebude pořád před něčím utíkat. Jenže Němci si jednak myslí, že má prsty v útěku Marka Záhoře, jednak předpokládají, že zatčení Báry by mohlo jejího bývalého partnera motivovat k její záchraně, a tak by jej snadno chytili. Bára je odvedena přímo z pracoviště a její další osud je nejistý. Ani Petr Kučera nedokáže zjistit, co se vlastně s mladou ženou děje.

O záchranu kamarádky se chce pokusit Eva. Už nějaký čas se kolem ní motá mladý německý důstojník a Eva je přesvědčená, že když jí dokázal sehnat malou roli ve filmu, mohl by pro ni udělat mnohem víc. Na schůzce nedává najevo, že by jí na zatčené prodavačce nějak moc záleželo – snaží se vyvolat dojem, že je vlastně ráda, že je pryč. Reakce mladého nápadníka jí však vyrazí dech. Nemá si dělat starosti, Bára už se nevrátí!

Eva a Brož
Eva a Brož | Zdroj: TV Nova

Eva trochu vypadne z role a jejího výrazu si všimne i umělec Brož, který přišel do obchodu na schůzku na přání paní Gruberové. Pánové se tak trochu začnou kvůli Evě postrkovat. V této situaci se tam objeví i Gruber, který svého podřízeného patřičně pokárá. Všechno mohlo skončit tak jednoduše, jenže Eva za pár hodin doma přebírá od poslíčka kytici od samotného Grubera, kterému zřejmě mladá prodavačka padla do oka. Využil tak příležitosti a pozval ji na večeři. Eva má jasno. Gruber bude ten, kdo Báře pomůže, a ona je ochotná pro to udělat cokoliv. Ani netuší, jak nebezpečné by to mohlo být.

Kristýna si sice nedělá starost o Báru, ale svých problémů má i tak dost. Horká ji přistihla, když dostala řetízek od prodavače Vojty. Mladá žena tak opět cítí, že si na ni Horká zasedla. Když se vydala postěžovat si řediteli, ten byl nezvykle strohý a k žádnému rozhovoru nedošlo. Naopak se dostala do kanceláře k Ireně, která viděla chování Bouchnera a z vyplašeného chování Kristýny usoudila, že by zpěvačka Marta nemusela být jedinou ženou, kterou obtěžoval. Nemá však tolik času, aby to zjistila. Bouchner ji dlouho s Kristýnou o samotě nenechal.

Vše začíná být ještě podivnější, když za Kristýnou přijde otec, který má jasno! Kristýnu obtěžuje někdo z obchodu a on se postará o nápravu. Mladá prodavačka je ze svého otce hodně vyplašená a podivné je, že se před ním schovává i Horká. Ta je potom ke Kristýně hodně odměřená, když ji žádá o pomoc, aby kvůli jejímu otci Vojta nepřišel o práci, a to jen kvůli darovanému řetízku. Co přesně Kristýnu před dvěma týdny vyděsilo, proč nespala poslední noc doma a jaký vztah má k jejímu otci Horká? To vše se teprve ukáže.

Zdroj článku:
  • autorský text