Přátelé: největší seriálové záhady, které doprovázejí legendární šestici

Přátelé: největší seriálové záhady, které doprovázejí legendární šestici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celý seriál čítá 10 sérií a celkem 236 epizod. Během deseti let a při takovém množství materiálu se jen těžko dala uhlídat kontinuita děje a vlastností jednotlivých postav. Nyní si představíme největší zádrhely, které scénáristy potkaly.

Věk přátel 

Jen málokdy byl zmíněn věk některé z postav. Dělo se tak ale v případě, kdy někdo z nich slavil narozeniny. To s sebou však nese hned několik nejasností. Hned v první sérii bylo zmíněno, že Joey je tím vůbec nejmladším členem party. Přesto ale později, když Rachel slavila třicáte narozeniny, vzpomínali ostatní členové na své vlastní třicetiny. To včetně Joeyho, který je ale nemohl oslavit dříve než Rachel, je-li mladší. Také Rossův věk je záhadný, neboť po několik sérií neslavil narozeniny. To znamená, že mu bylo 29 let více než rok nebo dva. Ve čtvrté sérii před Guntherem zmiňuje, že má narozeniny v prosinci, v deváté sérii ale slaví narozeniny v říjnu. Rachel naopak Guntherovi tvrdila, že se narodil v květnu, jindy o něm ale hovořila jako o Vondářovi (leden/únor). 

Čtěte také: Ošklivý naháč ze seriálu Přátelé odtajněn. Tvůrci chtěli udržet tajemství

Rachel Green nebo Greene?

To se dá přeci poměrně snadno zjistit - v závěrečných titulcích i ve všech propagačních materiálech je její přijímení hláskováno jako Green. Pozornější diváci si možná všimli, že na pozvánce na svatbu Emily a Rosse stálo „Rachel Greene”. To se dá ale jednoduše vyložit jako recese ze strany Emily, která neměla Rachel v lásce. Stejné přijímení se ale objevilo i v několika dalších případech, například u Rachel v práci nebo na krabici od narozeninového dortu pro Emmu. 

Čtěte také: Jak dnes vypadá roztomilá Emma z Přátel? Dcera Rosse a Rachel už pěkně vyrostla (nebo vyrostly)

Jak dlouho se Rachel a Chandler vlastně znají?

V prvním díle, kde Rachel utíká ze své svatby, ji Monica představuje Chandlerovi. Později se ale dozvídáme, že Chandler se s Rachel již několikrát setkal. V době, kdy se Chandler a Ross přátelili na vysoké, strávili jedno Díkuvzdání u Gellerových a to společně s Rachel. V seriálu bylo také zmíněno, že Rachel společně s Monicou navšítivila oba chlapce na koleji. Jak je tedy možné, že se navzájem neznali?

Čtěte také: Cože? Tohle jste o seriálu Přátelé nevěděli

Moničin byt 

Pokud porovnáme vzhled ikonického bytu v jednotlivých sériích, najdeme poměrně zásadní rozdíly. Například výhled z kuchyňského okna se podezřele mění. Nejdříve před ním stojí cihlová zeď, která později zmizí a poté se znovu objeví. Podivně se mění taktéž číslo bytu, nejdříve označeného jako 4, následně 5 a nakonec 20.