Co vše dělal Lumír za zaměstnání?

Co vše dělal Lumír za zaměstnání?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír Nykl se v Ulici neztratí, a to ani po tom, co tragicky zahynula jeho žena Světlana. Má kolem sebe totiž dostatek blízkých lidí, aby na nově vzniklou situaci nikdy nebyl sám. Pamatujete, co vše dělal Lumír za zaměstnání?

Doposud se angažuje v politice

Lumír Nykl (herec Václav Svoboda) nebyl vždy tak mírumilovným beránkem, jak jej teď diváci znají. Na začátku svého působení v Ulici byl vlivným politikem, který se nebál využít svou moc a postavení. Časem se jeho ostré hrany obrousily a mohla za to především Světlana, po jejímž boku pookřál. Aby bylo jasno, Lumír nikdy nepatřil k největším padouchům Ulice, byly však doby, kdy se ke Světlaně nechoval úplně nejlépe. Lumír byl jednu dobu starostou na radnici a dodnes se v politice vedle nynějšího starosty Tondy Hložánka angažuje.

Byl majitelem kadeřnictví a spolumajitelem pekárny a večerky

Lumír Nykl byl odjakživa zatvrzelým podnikatelem. I proto nad ním diváci nikdy nemohli vidět ruku jeho šéfa. Lumír vždy šéfoval sám sobě. Jednu dobu vlastnil kadeřnictví v Ulici, které později přepsal na Ingrid. Byl také spolumajitelem pekárny a večerky, kterou provozovali jeho rodiče.

Jana Sováková alias Ingrid, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jednu dobu rozvážel pečivo

Snad jen jednou v Ulici jste mohli Lumíra zastihnout u fyzické profese, a to v době, když se rozhodl rozvážet pečivo z jejich rodinné pekárny. V té době měl Lumír politiky a psychické práce až po krk a navíc závozník se jim hodil. Proto se pro práci nabídl a každé ráno vstával ještě před slepicemi, aby bylo čerstvé pečivo u odběratelů včas.

Pomáhá Vendule v bistru

Aktuálně můžete Lumíra vídat v kanceláři bývalé pekárny, kterou díky nápadu Venduly proměnili na bistro. Vendule tam pomáhá s administrativou, občas se tam také zašije, aby měl od okolního světa pokoj. Současně pracuje i na radnici, kde se angažuje ve věcech svého kamaráda Tondy Hložánka, s nímž ho pojí nejen politické názory, nýbrž i zalíbení v alkoholových radovánkách.

Jo, a ještě do něčeho se Lumír pustil. Svému synovi Lexíkovi slíbil, že přechodně převezme vedení jeho skautského oddílu poté, co si jejich původní vedoucí způsobil ošklivé poranění nohy. Jak je vidět, je Lumír pořád v jednom kole.

 

Zdroj:

  • autorský text