Petr Florián z Ulice slaví dnes své narozeniny. Jen skalní fanoušci si vzpomenou na jeho roli

Petr Florián z Ulice slaví dnes své narozeniny. Jen skalní fanoušci si vzpomenou na jeho roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici měl jen epizodní roli, a proto si ho možná ani nebudete pamatovat. Řeč je o herci Petru Floriánovi, který už 5. listopadu oslaví své kulaté čtyřicáté narozeniny. Přejeme mu vše nejlepší, třeba i další roli v Ulici, když se v ní už dlouhou dobu neukazuje. Pamatujete si, koho Petr Florián hrál? 

Petr Florián jako proutník a lamač dívčích srdcí Lukáš 

Herec Petr Florián se v Ulici objevil na jaře v roce 2014 jako nová postava spolu s dalšími novými tvářemi Alešem Hámou a Andrejem Polákem. Ti diváci, kteří si dějovou linku Ulice v té době ještě pamatují, moc dobře ví, že Aleš Háma ztvárnil faráře Rybu, který Lumírovi vymluvil svatbu s Miládkou. Andrej Polák hrál imagemakera Víta Jasného, který se staral o to, jak politik a starosta Lumír Nykl vypadá.

Ale koho si zahrál Petr Florián? Na rozdíl od Aleše Hámy, na kterého v Ulici čekala mnohem delší dějová linka, když ho scenáristé nechali se zaplést s krásnou Veronikou Maléřovou, měl Petr Florián jen epizodní roli. Ta měla za úkol popohnat gamblera Máru do náruče krásné Moniky Farské. Herec hrál svůdníka Lukáše, který se objevil v Moničině Coolně (měla ji napůl právě s Márou) a začal ji svádět. 

Jako postava šel Lukáš zlatou střední cestou. Nebyl ani padouch, ovšem ani kladná postava. Měl oči jen pro Moniku, respektive i pro Moniku. Krásné ženy totiž sváděl dnes a denně. Monika zrovna byla osamělá, a tak netrvalo dlouho, aby se do Lukáše zamilovala.

Vždyť se tak moc snažil. Nápadně vzkvétající láska mezi těmi dvěma však nevoněla Márovi. Ačkoliv ten měl vedle sebe pohodovou Radku, která nic neřešila, lhal by si do kapsy, kdyby tvrdil, že k Monice nic necítí. Miloval ji a Lukáše by nejradši někde přizabil. Ale co mohl dělat? Monika o jeho citech neměla ani ponětí.

Sama měla svých starostí dost a Mára měl svých problémů taky nad hlavu. Musel si tedy vybrat. Buď Monice popřeje lásku s úlisným Lukášem, nebo vystoupí ze své komfortní zóny a o Moniku zabojuje. 

Postava Lukáše není prvním svůdníkem, který se v Ulici objevil, aby zapletl hlavu té či oné ženské postavě. Ještě teď v Ulici doznívá kauza Jakuba Štěpánka, který nejenže Karle popletl hlavu, nýbrž i málem rozbil celou její rodinu. Svůdníkem však byl i Petr Peterka, na jehož lep sedla zamilovaná Tereza Jordánová.

Protože se Mára rozhoupal, role Lukáše musela jít stranou

Ačkoliv do Ulice herec Petr Florián vstupoval s tím, že v ní bude jen krátce, po natáčení se mu jistě zastesklo, když svou epizodní roličku musel ukončit. Scenáristé jeho vztahu s Monikou nepřáli. Byl jen nástrojem k popohnání Máry k tomu, aby Monice vyjevil své city.

A protože se Mára opravdu rozhoupal, musel Lukáš z Ulice pryč. Kdyby jen Mára věděl, že ani Monika Farská nebude jeho životní láskou a že si s ženami ve svém životě ještě užije řadu útrap. 

Anna Fixová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vztah Moniky Farské a Kryštofa Marečka (Máry) byl velmi romantický. Dva mladí lidé spolu začali podnikat a na začátku je k sobě vůbec nic nepřitahovalo. Díky Coolně se spolu sblížili a začali spolu chodit. Láska to byla jako trám, ale jak už to tak u vztahů bývá, měla také své mouchy.

I s Monikou (stejně jako teď s Karlou) Mára řešil dluhy. Vykoukly na něj jako kostlivci ze skříně za to, že kdysi ručil svému kamarádovi. Pak se zase pro změnu Monika zamilovala do majitele restaurace u Henryho Michala, který se v Ulici na čas objevil.

Zdálo se, že krizi neustojí, ale přesto se znovu dali dohromady. Pak jejich vztahu překážela Márova máma, která Moniku moc nemusela. A nepomohla mu ani Moničina vášeň zachraňovat sirotky v Africe. Když se pak Monika na vlastní dítě ještě necítila, byl jejich vztahu konec.

Zdroje článku: