Král záporných rolí Pavel Nečas bude škodit v Zoo

Král záporných rolí Pavel Nečas bude škodit v Zoo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavel Nečas (55) je známý pro svůj charismatický projev, zajímavý zjev a unikátní hlas. Tyto rysy mu obvykle přinášejí negativní role ziskuchtivých intrikánů, podvodníků a lhářů. O tom jsme se mohli přesvědčit v Ulici, Ordinaci a nově i v Zoo.

Ambiciózní barman Vráťa v Ulici

Pavel Nečas se narodil roku 1966 v Hodoníně a dětství strávil v Hustopečích u Brna. Především divadelní herec působil v divadlech v Olomouci, Uherském Hradišti, Ostravě nebo v pražském Divadle Na Fidlovačce. Všimnout jste si ho mohli v nespočtu českých seriálů, např. Černí baroni, Okresní přebor, Špačkovi v síti času, Vinaři ad.

V seriálu Ulice ztvárnil Pavel Nečas schopného barmana Vráťu Kováře, jenž si brousil zuby na místo provozního ve Vasilově podniku. Jeho vytoužená pozice ale připadla Vasilově sestřenici Světlaně Nyklové. Vráťa se rozhodl spojit příjemné s užitečným – aby si nadále zajistil přehled nad chodem podniku a přísun užitečných informací, stal se Světlaniným důvěrníkem i milencem. Světlana po Lumírově vyhlášce o bezhazardních zónách odešla od manžela v naději, že s Vráťou začne nový život někde jinde. Jemu tahle vyhlídka nijak po chuti nebyla, čímž si od Světlany vysloužil dočasného padáka. Mafie ho totiž opět dosadila do baru coby Světlanina šéfa. Když měl být později Lumír Nykl odklizen z cesty mafie, došlo k nečekanému zvratu – zastřelen byl místo něho právě Vráťa.

Pavel Nečas, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zkorumpovaný hejtman Milan Švarc v Ordinaci

Zápornou vedlejší postavu si Pavel Nečas zahrál také v Ordinaci v růžové zahradě, kde ztělesnil hejtmana Milana Švarce, staršího bratra úplatného doktůrka Bobana. Typický politik se nikdy nezdráhal planě slibovat, lhát, využívat výhodných kontaktů mezi úředníky, zastrašovat ostatní a tunelovat podniky. Je to zkrátka zkorumpovaný, ambiciózní, sebestředný, bezcharakterní a vychytralý lump. Nelze mu nicméně upřít, že se choval slušně alespoň k synovci Hugovi. Bratra Bohdana pak mnohokrát vytáhl z průšvihu, protože je to koneckonců jeho krev.

Náměstek toužící po penězích v Zoo

Pronikavé oči, přísný výraz, velký nos a plešatá hlava, to jsou zkrátka rysy, které Pavla Nečase předurčují k rolím padouchů, úplatných ničemů a intrikánů. Nejinak tomu bude také v Zoo, novém rodinném seriálu TV Prima, kde hraje náměstka Lubora Brázdu, usilujícího o vedení zoologické zahrady.

Za touto příležitostí vidí spoustu peněz, které jen čekají, až si je nacpe do kapes. V konkurzu ale překvapivě vyhraje projekt Marie Roklové (Veronika Freimanová). První žena, jež se kdy stala ředitelkou zoo, si férovým a přátelským jednáním snadno získá každého na svou stranu, tedy až na Brázdu. Ten jí potupnou porážku samozřejmě nemůže zapomenout. Je přesvědčený, že její jmenování nebylo fér, a tak se rozhodne dostat na ředitelský post za každou cenu. Proto na Marii nasadí špeha – svou vlastní neteř Adélku Pokornou, jíž namluvil, že je ředitelka zlá. Adéla ho však prohlédne a uvědomí si, že stála na špatné straně.

Jak se Brázdův příběh vyvine dál? To ukáže až čas.