Odznak Vysočina: Oblíbená série se uzavře násilnou smrtí mladé ženy

Odznak Vysočina: Oblíbená série se uzavře násilnou smrtí mladé ženy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože je na oddělení vražd v poslední době všudypřítomné vyšetřování dvacet let staré vraždy, zločinci nemají volno. A tak se jednoho dne musí tým vydat k ohořelému torzu ženského těla, které se někdo pokusil spálit v autě.

Vrah nebo ten, kdo se chtěl části ženského těla zbavit, nedomyslel skutečnost, že požár založený uvnitř zavřeného vozu nebude mít za chvíli potřebný kyslík, a tak se sám uhasí. Ostatky tak mohly být důkladně prozkoumány.

vyšetřovatel Karel Šmíd
Vyšetřovatel Karel Šmíd. | Zdroj: TV Nova

Takovou řezničinu jsme tady ještě neměli,

nechal se slyšet vyšetřovatel Karel Šmíd.

V kriminalistické práci se jednou za čas objeví případ, kdy vrah (nebo vrazi) tělo rozporcují a zbaví se ho po kusech, které nechají na různých místech. Má to hned dva důvody. Někdy může být těžké se zbavit těla bez rizika přistižení při činu. Dalším důvodem je snaha zabránit identifikaci oběti, čímž se sníží i možnost dopadení vraha.

(Nejznámějším případem, kdy se tělo nacházelo po částech, je vražda Otýlie Vranské. Ta se živila jako prostitutka a v roce 1933 násilně zemřela. Pachatel nebyl nikdy dopaden.)

Podle registrace auta nebylo těžké najít ženu, která by mohla být zavražděnou. Podezřelý byl její přítel, který se s ní údajně často hádal. Pár byl těsně před rozchodem. U zavražděné ženy bylo zjištěna raná fáze těhotenství, zvláštní bylo i důkladné omytí těla a vdechnutá voda. Žena se tak vlastně utopila. Verze, že přítel David Jerman je vrah, začala dávat smysl. On nemohl mít děti a mohl ženu zabít proto, že měla evidentně i jiného partnera.

Nález končetin na sebe nenechal dlouho čekat. Ke smůle kriminalistů se nacházel v jiném okrese, a tak do vyšetřování vstoupili kriminalisté z Brna. Ti samozřejmě argumentovali tím, že mají s podobným vyšetřováním zkušenosti, a chtěli případ převzít.

Pro Kateřinu to bylo po čase setkání s kolegy z bývalého místa, kteří ji měli šikanovat a vynucovat si na ní sex. Právě proto Kateřina z brněnského oddělení odešla. Teď, když bylo dohodnuté, že budou oba týmy spolupracovat, tak musela své bývalé kolegy potkávat.

Do skupiny podezřelých se dostali i tři mladíci, kteří byli v té době ubytováni v jednom ze sousedních bytů, který majitel Holas pronajímal. Právě zavražděná Soňa občas jeho krátkodobé nájemníky pouštěla do bytu. Podle jedné textové zprávy bylo jasné, že s mladíky komunikovala.

Jenže ani to nebyla ta správná stopa. Navíc brněnští kriminalisté se o své výsledky vyšetřování dělit nechtěli, zatajili podstatný důkaz a celou řadu podrobností k případu pustili do tisku. To celé vyšetřování trochu zkomplikovalo. Kateřina však věděla, co od svých bývalých kolegů očekávat, a tak to nakonec byla ona, kdo vraha zajistil. Trochu s ním zápasila, a právě v ten okamžik si uvědomila, že se nebojí o sebe, ale o dítě, kterého se plánovala zbavit. To změnilo její rozhodnutí jít na potrat.

Skálová a Vlčková
Skálová a Vlčková. | Zdroj: TV Nova

Kateřina si také uvědomila, že jen stěží najde další místo na vraždách, a tak by se její těhotenství a péče o další dítě mohli stát obdobím, kdy si rozmyslí, co v životě dělat dál.

Po dopadení vraha se všem na oddělení omluvila za problémy, které jim způsobila kvůli Ondřejovskému. To Daně Skálové stačilo a Kateřinu ubezpečila, že se může po mateřské vrátit na její oddělení.

Zdroj článku:
  • autorský text