Oblíbili jste si filmovou hackerku Lisbeth? Poodhalte soukromé i pracovní plány herečky Rooney Mara

Oblíbili jste si filmovou hackerku Lisbeth? Poodhalte soukromé i pracovní plány herečky Rooney Mara
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rooney Mara si získala pozornost především jako hackerka Lisbeth. Na svém kontě má však mnohem více zajímavých snímků. Kdy charismatickou dámu opět uvidíme na filmovém plátně?

Průlom s Lisbeth

Rodilá Newyorčanka Patricia Rooney Mara přišla na svět v roce 1985. Pochází ze čtyř sourozenců, má sestru a dva bratry, Conora a Daniela. Její starší sestra Kate je rovněž herečkou.

Hereččin prapradědeček byl zakladatelem New York Giants Tim Mara. Jak sama uvedla, americký fotbal je pro její rodinu velmi důležitý. Rooney je absolventkou psychologie na Newyorské univerzitě.

Už na škole však začala po vzoru své starší sestry koketovat s herectvím, nejprve v amatérských divadelních představeních. Poprvé se na filmovém plátně objevila v roce 2005 ve filmu Temná legenda 3. Roli získala také ve filmu Noční můra v Elm Street a The Social Network.

Pozornost na sebe však strhla až svým výkonem ve snímku Muži, kteří nenávidí ženy. V adaptaci románu Stiega Larssona si zahrála hackerku Lisbeth Salander. Herečka si za tuto roli nakonec odnesla nominaci na Zlatý glóbus a na prestižního Oscara.

Respektovaná herečka

A to i přesto, že po jejím obsazení se nejprve strhl poprask a filmoví fanoušci začali usilovně porovnávat, zda je lepší právě Rooney Mara nebo Noomi Rapace, která si stejnou roli zahrála ve švédské adaptaci známého díla. Rooney se tím nenechala rozhodit a prohlásila, že ve Švédsku byli spokojeni.

Mezi oceňované momenty z její filmografie patří drama Lion i animovaný film Kubo a kouzelný meč. Příští rok by se herečka měla objevit v chystaném snímku s názvem Nightmare Alley pod režijní taktovkou Guillerma del Tora. Půjde o adaptaci románu Williama Lindsaye Greshama.

První dítě na cestě

Daří se jí nejen po pracovní stránce, ale i v soukromí. Při natáčení snímku Máří Magdaléna se podruhé potkala se svým hereckým kolegou Joaquinem Phoenixem. Seznámili se sice už při natáčení romantické sci-fi Ona, ale až historické drama se jim stalo osudným. Zajiskřilo to a ze slavných herců se stal pár.

Na jaře letošního roku navíc prasklo, že očekávají narození prvního potomka. Známá dvojice si nicméně své soukromí mimořádně střeží a tak jsou jakékoli další informace o jejich osobním životě tajemstvím.