Netflix na příští týden: Bývalý prezident Barack Obama v nevšední roli

Netflix na příští týden: Bývalý prezident Barack Obama v nevšední roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výjimečný projekt na Netflixu pro všechny milovníky přírody má premiéru 13. dubna. Barack Obama se představí jako průvodce nové série Slavné národní parky (Our Great National Parks).

V tomto přírodopisném dokumentu o pěti dílech se představí bývalý prezident Obama v roli producenta a průvodce. Pro neanglicky mluvící diváky je dokument opatřený českým komentářem.

Obama, Zdroj: Netflix Media Center

Barack Obama vždy patřil mezi politiky, kteří se zasazují o ochranu přírody a se svým úsilím pokračuje i poté, co se odstěhoval z Bílého domu.

Pokud si toužíte vychutnat cestovatelské památky, nádhernou krajinu a autentické zvuky ve výjimečně zajímavé divočině, podívejte se na toto lákavé nahlédnutí do úchvatně rozmanitých krajin, mořských dálek a překvapivých zvířecích příběhů. 

Zvíře v parku, Zdroj: Netflix Media Center

Celá dokumentární série uchvátí velkolepými záběry odlehlých míst s úžasně intimními detailními záběry tvorů, kteří s námi obývají naši planetu.

 „Uvidíte ryby, které umí chodit, surfující hrochy, kteří chtějí chytat vlny. Poznáte výjimečné živočišné druhy, které se nikde jinde na světě nevyskytují. Připojte se ke mně na oslavě největších národních parků a divočin naší planety. Vydejte se na cestu za přírodními divy,“

zve Obama svým uklidňujícím a optimistickým hlasem.

Tento ambiciózně koncipovaný a profesionálně upravený projekt vznikal více než tři roky a musel se poprat i se složitým obdobím pandemie. Nebylo snadné naplánovat 33 expedic v deseti zemích na pěti kontinentech.

Za projektem stojí tým v čele s výkonným producentem Jamesem Honeybornem, s výkonnou producentkou Toniou Davis a producentkou seriálu Sophií Todd. 

„Vydali jsme se zachytit dramatickou přírodní podívanou, odhalit nové chování zvířat a zažít naše národní parky jako nikdy předtím. Chtěli jsme vám ukázat, že i když jste nikdy do žádného parku nevkročili, to, co se v nich děje, ovlivňuje každého z nás. Chtěli jsme předvést neuvěřitelná místa, která existují po celém světě. Byl to nápad pro dobrou věc,“

vysvětluje Sophie Todd.

Celý projekt se v přírodě natáčel více než 1500 natáčecích dní. Filmový štáb navštívil s kamerami Národní park Loango v Gabonu na atlantickém pobřeží střední Afriky, Národní park Tsingy de Bemaraha na Madagaskaru, Národní park Yakushima v Japonsku, Národní park Manuel Antonio v Kostarice, Národní park Kakadu v Austrálii, Velký bariérový útes v Austrálii, Národní park Volcanoes ve Rwandě, Patagonii v Chile, Národní park Tsavo v Keni nebo Národní park Gunung Leuser v Indonésii.

Série překypuje úžasem, humorem a optimismem, protože každá epizoda vypráví příběh národního parku prostřednictvím životů jeho nejdivočejších obyvatel, velkých i výjimečně malých, a zkoumá náš měnící se vztah k divočině. 

Zdroje článku: