Ingrid z Ulice – opustila děti kvůli Lumírovi?

Ingrid z Ulice – opustila děti kvůli Lumírovi?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Lumír před nedávnem navrhl Ingrid možnost sestěhování, prakticky okamžitě po té myšlence skočila a kupodivu už se jí nepustila. Jak k tomu ale přijdou její dva synovci z Málkova, Vašík a Ládík?

Ingridino stěhování na druhý pokus

Lumír už dříve doufal, že by se Ingrid mohla jednou natrvalo přestěhovat zpátky do Prahy. Lexík na ní koneckonců úplně visí a sám Lumír je za její přátelskou přítomnost vděčný. Dřív ji však drželi v Málkově její dva synovci, o které se stará od doby, kdy její sestra s manželem zemřeli.

Když Ingrid pendlovala mezi Málkovem a Prahou, nějaký čas to fungovalo, ale dva divocí puberťáci začali jejích výletů zneužívat k pořádání večírků. Takhle to prostě nešlo dál, a tak se Ingrid rozhodla zůstat v Málkově nadobro.

 

Lumír, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jak už ale dnes víme, ani tohle rozhodnutí nebylo zcela definitivní. Po nějakém čase vyrukoval Lumír s nápadem na sestěhování znovu a k překvapení všech Ingrid tentokrát ani nezaváhala a rovnou jeho nabídku přijala. Co se na její domácí situaci v Málkově změnilo?

Zůstanou Vašík a Ládík sami v Málkově?

Mohlo by se zdát, že své dva svěřence Ingrid bez pardonu opustila, ale ve skutečnosti se jen šikovně sešly různé příležitosti. Starší z jejích synovců, Vašík, si její odjezd do Prahy vlastně vůbec nebere k srdci, protože sám už dlouho uvažoval o tom, že by vyletěl z hnízda.

Odkládal to jen proto, aby Ingrid nezlomil srdce. Jeho přítelkyně mu nicméně nabídla, aby se nastěhoval k ní, respektive k jejím rodičům, kde budou mít k dispozici celé podkroví. Kdo by váhal, pravda?

Pokud jde o mladšího z hochů, Ládíka, tak ten by se do Prahy přestěhoval třeba hned. Není ale důvod spěchat, protože má ještě jeden rok školy, který stráví na internátu. S Ingrid se pak bude moci vídat vždy o víkendech v Málkově, anebo – jak navrhl Lumír – právě v Praze.

Jak to vidí mámuška?

Zdá se tedy, že nic nebrání tomu, aby Lumír a Ingrid vedli spokojený život ve společné domácnosti, ačkoli si pod tím pojmem představují něco jiného než Vilma Nyklová, jež by je ráda viděla sestěhované i v jedné ložnici. Podle ní je nepřirozené a nezdravé, aby žili jen tak vedle sebe, a nechce pochopit, že jim to oběma vyhovuje.

Otázkou je, co nastane, až si třeba jeden z nich bude chtít přivést nového partnera? Ingrid počítá s tím, že se pak vše zase vrátí do starých kolejí. Byla by ale skutečně ochotná odjet zpět do Málkova a opustit Lumču?

 

Zdroj:

  • autorský text