Co vás čeká dnes večer v Ulici? Bára se vrátí a rozčílí Vítka

Co vás čeká dnes večer v Ulici? Bára se vrátí a rozčílí Vítka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po dlouhé době se do Ulice vrací postava Báry Klímové, která byla na stáži v Belgii. Tamní studium fotografie jí však přestalo přinášet radost. Rozhodla se zanechat stáže i školy, čímž ohromila celou rodinu – hlavně ale naštvala tátu. Jirka Herman se zatím trápí, protože ho Gábina nechala.

Bára se vrátila! Vřelého uvítání se však nedočká

Ve středu večer se Iva dozvěděla, že Bára přijela do Prahy, aniž by o tom předem komukoli řekla. Co za tím vězí? Že by snad těhotenství s Frantou? Když ve čtvrtek Bára oznámí, že se i s Frantou zastaví na večeři, Iva začne šílet, že nemá doma ani uklizeno. Během samotné večeře ovšem banální starosti ustoupí mnohem vážnějším problémům.

Dcera se z Belgie tak náhle nevrátila proto, že by s Frantou čekala dítě, ale proto, že přerušila stáž a odešla ze školy. Focení už ji netěší, na stáži byla velmi nešťastná.

Teď si chce raději najít práci v Praze a zjistit, co se životem dál. Nemá ale kde bydlet a poprosí rodiče, jestli by nemohla na nějaký čas zůstat u nich. U Franty to totiž nejde. Je překvapivé, že svým počínáním nejvíce rozčílí Vítka, podle něhož zahazuje roky studia a životní šanci.

Neměl by to snad chápat právě on, který ze stejných důvodů opustil banku a šel pracovat na stavbu? Místo toho pokrytecky lamentuje a prohlásí, že dceru přesvědčí, aby zůstala u focení – za každou cenu!

Jirka chce být s Gábinou ve zdraví i v nemoci

Rozchod s Gábinou Jirku hodně sebral. V kanceláři probere s Karlou různé teorie, proč ho asi tak najednou nechala. Gábina se zastaví u Karly, kde dojde řeč i na tohle. Karla je přesvědčená, že Jirka má Gábinu opravdu rád a že si nedělá iluze o bezstarostné budoucnosti – dobře ví, do čeho by šel, kdyby s ní chtěl být během náročné léčby.

Bylo by fér nechat rozhodnutí na něm, a ne ho rovnou odstřihnout. Gábina trvá na tom, že ho nechce do svých problémů s nemocí zatahovat. Když ji ale i Šíma začne přemlouvat, aby si s Hermanem vyšla, zkusí mu večer zavolat. On však jenom odepíše, že pracuje.

Gábina, Zdroj:TV Nova

Radek a Milena si mezitím pochvalují, jak Šíma všechno zvládá. Při hovoru padne zmínka také o odběru vajíček, o němž Gábina uvažuje, aby mohla mít další děti. Milenu nemile překvapí, že citlivou záležitost řešila dcera nejdřív s otcem, nikoli s ní. Ona by ji přitom podpořila.

Vilma se pídí po informacích o Jarušce

Vilma je nadšená, že si Lumír našel novou přítelkyni, a samozřejmě dělá všechno proto, aby se o ní dozvěděla co nejvíc. Dokonce vyzpovídala Mária v naději, že Jarušku někdy zahlédl v bistru.

Lumír není rád, že se mu to takhle vymyká z rukou, a jde si postěžovat k Tondovi. Ten usoudí, že oba potřebují zase jednou pořádný flám. Lumír proto požádá Ingrid, aby mu následujícího večera pohlídala Lexíka, a to i přes noc. Tvrdí, že bude mít s Jaruškou rande, ale ve skutečnosti si hodlá vyhodit z kopýtka s Tondou.

 

Zdroje:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • Autorský text