Nejlepší válečné filmy všech dob. Je v žebříčku i váš oblíbený?

Nejlepší válečné filmy všech dob. Je v žebříčku i váš oblíbený?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníci válečných dramat, zbystřete. Zde jsou nejlepší snímky s válečnou tématikou, které kdy byly natočeny. Znáte je všechny a nalézáte v seznamu i váš oblíbený snímek? Pojďme na to!

Vyšší princip

Jeden z nejlepších válečných snímků všech dob! Předloha pro film byla psána perem Jana Drdy. Tento snímek vás nenechá na pochybách, že i ty nejkvalitnější válečné snímky nemusí být plné tankových bitev. Někdy se válka odehrává i na jiném bojišti. Film Vyšší princip z roku 1960 v režii Jiřího Krejčíka představuje hrdinství těch, kdo se hrdě postavili na odpor zlu a nacistické krutosti a nelidskosti. Krutá doba, kdy stačilo říci něco nesprávného, a vedlo to ke katastrofě.

Zachraňte vojína Ryana

Válečné drama natočené Stevenem Spielbergem v roce 1998 v našem žebříčku nesmí chybět. Tom Hanks v hlavní roli historického velkofilmu přibližujícího události okolo vylodění spojenců v Normandii. Jak moc se jejich výcvik lišil od reality, která je na Omaha beach čekala, snad není třeba více přibližovat. I přes silnou víru a odhodlání válku vyhrát, se pouze malému procentu vojáků podařilo hrůzné vylodění přežít. Historický velkofilm získal 5 sošek Oscarů.

Život je krásný

Opět nejde o klasický trhák, ve kterém se střílí hlava nehlava. Oscarový příběh Roberta Benigniho, který si zahrál také hlavní roli, nás vrací do roku 1939. Číšník se zamiluje do půvabné učitelky. Válka ale nepřeje ničemu, natož pak lásce. Kvůli svému židovskému původu je spolu se synem odvlečen do koncentračního tábora. Jak se snaží svému synovi celou situaci zlehčit? Jak jej přesvědčí o tom, že se nejedná o šílenou hrůzu, ale o pouhou hru? A jaký dárek synovi slíbí? Válečné romantické drama získalo 3 Oscary za rok 1998.

Znáte všechny 3 filmy? Jaký byste do našeho žebříčku přidali vy?