Kvíz s potřeštěným Angličanem Mr. Beanem, který svými kousky okouzlil celý svět

Kvíz s potřeštěným Angličanem Mr. Beanem, který svými kousky okouzlil celý svět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stačí vyslovit jméno „Rowan Atkinson“ a snad každému se okamžitě vybaví svérázný chlapík v hnědém tvídovém saku, bílé košili a červené kravatě s věrným plyšovým medvídkem po ruce. Ověřte si, jak dobře znáte příhody sympaticky všedního Mr. Beana, v našem kvízu.

Mezi lety 1990 a 1995 vznikal komediální seriál, který brilantního herce Rowana Atkinsona proslavil po celém světě a navždy z něj učinil svérázného pana Beana. Obyčejný, a přece nevšední Angličan s rozkošným zeleným autíčkem a jediným kamarádem v podobě plyšového medvídka, to je Mr. Bean, jenž současné diváky rozesmívá stejně spolehlivě a snadno jako ty před třiceti lety.

Nestárnoucí komedie s panem Beanem
Nestárnoucí komedie s panem Beanem | Zdroj: TV Nova

Úspěch této ztřeštěné figurky byl a pořád je tak velký, že se dočkala i filmových zpracování a animovaného seriálu. Styly její grotesky se ve všech zmíněných inkarnacích ukázaly být příjemné pro děti i dospělé. Atkinson si v průběhu let vybudoval působivou kariéru a ztělesnil řadu dalších postav, ale žádná z nich nedosáhla takové úrovně přitažlivosti. On sám ji má ostatně nejradši, přestože se mu po lidské stránce vůbec nelíbí. Snad ho baví právě kvůli tomu, že se od něj povahově velmi liší.

Seriál o panu Beanovi provází jen minimum dialogů. Jeho humor je především vizuální, založený na fyzických projevech a grimasách, a právě tato neverbální povaha umožňuje postavě stírat mezinárodní hranice komedie a sklízet ovace po celém světě. Atkinson v roli Beana vystoupil jak v různých britských pořadech, tak také například. v německé, dánské, norské i v dalších talkshow.

V roce 2012 dokonce obohatil letní olympijské hry v Londýně. Během zahajovacího ceremoniálu se dostal do středu dění, když se po boku uznávaného dirigenta Simona Rattlea objevil jakožto člen symfonického orchestru.

Byl znuděný a znechucený tím, že musel hrát na klávesy stále dokola jeden tón z ikonické melodie k filmu Ohnivé vozy (Chariots of Fire), a tak se bavil tím, že se vysmíval ostatním hudebníkům, dělal si selfie a hledal jiné způsoby, jak se rozptýlit, zatímco pokračoval ve hraní toho jediného tónu. V určité chvíli navíc usnul a přešel do snové sekvence, jež parodovala známou filmovou scénu – běh po pláži. Nebylo to poprvé, co Atkinson na jevišti předváděl různé hudební komediální kousky. V minulosti např. hrál na neviditelné piano nebo na neviditelnou bicí soupravu.

Patříte-li k jeho věrným fanouškům a k věčným obdivovatelům Mr. Beana, jistě nebudete mít problém zdolat náš „fazolový“ kvíz.

 

Zdroje článku: