Kino volá! Pojďte zhlédnout nový film: Gump – pes, který naučil lidi žít

Kino volá! Pojďte zhlédnout nový film: Gump – pes, který naučil lidi žít
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud nevíte, co s načatým pátečním večerem a dlouho jste si už nevyrazili, teď je ten správný čas. Dlouho očekávaný film je právě teď v kinech. Dostane vás toulavý pes do kolen?

„Jsem přesvědčený, že takový film tady ještě nebyl. Jak svojí výtvarností, tak pravdou těch příběhů, které jsou natočené s pejskama, kteří si něco podobného zažili ve svém reálném životě. My jsme nechtěli, aby v rámci natáčení byli jakkoli připravovaní, drezurovaní, ale aby to zahráli tak, jak oni tu situaci cítí. Celý film v rámci tohoto vyšel maximálně a bude podle mě ojedinělý a výjimečný svojí pravdou,“ řekl o filmu F. A. Brabec.

Jedná se o příběh plný pravdy, lásky a naděje. Už z názvu vyplývá, že film bude nejspíš o pejskovi, který hledá své štěstí. Cesta za štěstím je bohužel doplněna překážkami a různými pastmi. Pes musí vydržet, být silný. Celý film uvidíme psíma očima, budeme se snažit vcítit do jeho chování. Ideální film pro psí fanoušky, co na to ale zbytek diváků?

Ve filmu se objevují Boleslav Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo nebo Patricie Pagáčová. Právě Bolek Polívka se pro totalfilm.cz vyjádřil o tom, jak to má se zvířaty. „O mně je známo, že mám rád zvířata. Mám koně, psa, děti mají papoušky, morče, myšku… Se zvířaty tak mám zkušeností bohatě, a to se mi při natáčení hodí,“ svěřil se oblíbený herec.

Zajímavosti

  • Hlavní píseň s názvem Vítr do plachet složil a nazpíval Marek Ztracený.
  • Káťa alias Patricie Pagáčová má doma dva pejsky z útulku, fenku Jackie a pejska Čolka.
  • Hned několik scén se odehrálo v psím útulku Bouchalka nedaleko Kladna. Právě odtud pocházel pes Toby, který se ve filmu také zahrál. Po natáčení se ale jeho život změnil, adoptovala ho totiž jedna rodina.
  • Film je natočen na náměty stejnojmenné knihy od Filipa Rožka z roku 2019.

 

Zdroje: