Dnes slaví narozeniny Michaela Tomešová z Ulice

Dnes slaví narozeniny Michaela Tomešová z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je jaro roku 2012 a do Ulice vstupuje herečka Michaela Tomešová, která si v ní zahraje empatickou dívku Alžbětu Klimešovou, které nikdo neřekne jinak než Bětka. Herečka Tomešová (dříve Doubravová) už se v Ulici neobjevuje, ale víte, že 17. května oslaví své 31. narozeniny? Vzpomínáte na její dějovou linku v Ulici?

Michaela Tomešová jako Bětka Klimešová 

Je až kupodivu, jak se některé páry sblíží. Své o tom ví také seriálový pár Bětka Klimešová a Matěj Jordán. Ti spolu v Ulici tvořili zamilovanou dvojici. Ne vždy tomu tak ale bylo a Bětka byla spíše Matějovou dobrou kamarádkou. Dělali spolu ve firmě na sportovní oblečení a vybavení, kterou vlastnil táta Bětky v podání herce Romana Zacha. Bětka uměla být vždy dobrou kamarádkou. Byla empatická a měla nadhled. Věděla, že nepatří mezi nejkrásnější holky ve svém okolí, ale neřešila to.

Byla odvážná a vyhledávala dobrodružství. Nejčastěji hledala levné letenky, aby mohla o víkendu někam jen tak vyrazit. A když letenky nesehnala, tak prostě jela někam stopem. Bětka Klimešová měla ráda věci v pohybu. Vždy byla ochotná každému podat pomocnou ruku. Tak se jednou stalo, že pomáhala Matějovi najít krásnou neznámou, do které se zamiloval. 

Ukázalo se, že se jednalo o atraktivní finanční poradkyni Kristýnu Haklovou, kterou hrála herečka Vanda Chaloupková. Kristýna Haklová byla přesným opakem Bětky. Byla krásná a na svém vzhledu si dávala velmi záležet. Okouzlila každého muže ve svém okolí, což Bětka neuměla. Pro Matěje byla ztělesněním dokonalosti, ale tak už to u platonických lásek bývá. Prostě se zamiloval do jejího vzhledu. Nakonec Kristýnu našli, ale ukázalo se, že ta o Matěje nejeví zájem. Proto Matěj Jordán začal chodil s Bětkou, se kterou se po dobu hledání své krasavice velmi sblížil.

Michaela Tomešová, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Kristýna Haklová však z jeho života neodešla. V době, kdy už Matěj chodil s Bětkou, po něm vyjela. Ovšem neuspěla, protože Matějovo srdce bilo pouze pro Bětku. Později, protože se spolu často scházeli, se Kristýně podařilo sbalit Bětčina otce. V té době už se Bětka a Kristýna kamarádily, a proto Bětka tento nový fakt nemohla překousnout. Vždyť byla stejně stará jako ona. Nevěřila, že by otci mohl vztah přes podstatný věkový rozdíl klapat. 

Bětka Matějovi zlomila srdce 

Dalo by se říct, že vedle Bětky zažíval Matěj Jordán své nejklidnější období. Práce ve firmě na sportovní oblečení a vybavení ho bavila a ukázalo se, že je v tom dobrý. Vztah s Bětkou klapal, alespoň podle Matěje. Jenže herečka Tomešová musela ze seriálu pryč, a tak scénáristům nezbývalo, než Matějovi zlomit srdce. Bětka Matěje podvedla a pak ho i poslala k vodě. Matěj se dlouho trápil. S odstupem času však mohl říct, že právě práce vedle Bětky ve firmě jejího otce mu dala hodně. Později se zaměřil na něco podobného, a protože v tom byl vážně dobrý, rozjel s kamarádem vlastní firmu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text