Matka Anny Polívkové byla pěkné kvítko a s muži si dokázala pěkně hrát

Matka Anny Polívkové byla pěkné kvítko a s muži si dokázala pěkně hrát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Evelyna Steimarová se ještě občas před kamerou i přes pokročilý věk objeví. Mohli jste ji vidět například ve filmu z roku 2018 Po čem muži touží, kde si zahrála malou roli lékařky. Bylo to vůbec poprvé za celou kariéru, kdy se potkala na natáčení se svojí dcerou Annou Polívkovou.

Evelyna Steimarová (77) patřila v mládí k velice atraktivním ženám a pohybovala se ve společnosti úspěšných a slavných mužů, jako byl zpěvák Karel Gott, herec Ladislav Frej, hudebník Zdeněk Rytíř nebo herecký kolega Jiří Somr.

Ona sama se nepovažovala za krásku, ale byla přesvědčená, že kvůli své nekomplikované a veselé povaze jí muži splní každé přání. Podobné kouzlo osobnosti měl i Boleslav Polívka, a tak není divu, že když se ti dva potkali, nešlo o přeskočení jiskry, ale o celý ohňostroj.

Prvním manželem Evelyny byl tehdy populární herec Ladislav Frej. Dohromady je svedla práce a oba byli plní vášně a elánu. Bohužel jejich plány ztroskotaly na tom, že si oba přáli mít děti a nedařilo se jim. Oba byli zdraví, Evelyna dvakrát otěhotněla a dvakrát potratila v osmém měsíci. Taková bolest musela vztah poznamenat, a tak se rozhodli, že zkusí jít každý svou cestou.

Evelyna potkala Zdeňka Rytíře, který vypadal na dobrého manžela. Jenže po svatbě se věci změnily a Rytíř ukázal i svou temnou stránku. Byl velmi majetnický a svou ženu hodně omezoval. Právě na tom vztah ztroskotal.

S hercem Jiřím Somrem to vypadalo hodně nadějně. Seznámili se na natáčení filmu Soukromá vichřice a o 10 let starší kolega splňoval požadavky na dobré rodinné zázemí. Ze vztahu s Rytířem totiž Evelyna neodešla sama, ale s dcerou. Po natáčení filmu sice Somr herečku ignoroval, ona si však našla cestu, jak se s ním nenápadně potkávat. A přivedla mu ukázat i dceru.

Somr proti dítěti nic neměl a už to vypadalo, že bude ruka v rukávu. I herečce se líbila představa té jistoty, kterou by jí starší Somr mohl dát. Jenže podcenila své zlobivé já. V té době netušila, že ji opravdová „soukromá vichřice“ teprve čeká.

Když potkala Boleslava Polívku, všechny její plány byly najednou pryč. Somr byl z rozchodu úplně zlomený a i herečtí kolegové z divadla s ní přestali mluvit. Se Somrem už se nikdy neusmířila, protože jeho bolest byla příliš velká a nedokázal jí zradu odpustit.

Anna Polívková a Evelyna Steimarová, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jenže Evelyna byla příliš impulsivní, a když se na natáčení Balady pro banditu zadívala do modrých očí nosatého muže z Brna, zatočil se s ní svět. A zábrany šly stranou. Ještě během natáčení stihla otěhotnět a oba si přáli syna. Narodila se Anna. Bolek později pod její fotografii v knize připsal:

Dítě vášně

Jenže stejně rychle, jak láska udeřila, tak se i ztratila. Evelyna nakonec dceru vychovávala sama. Evelyna se tak trochu podobala ženám, které hrála. Byla ambiciózní, využívala svých předností a morálku či názory ostatních moc neřešila.

Rozchod s Polívkou musela dlouho zpracovávat, než mu dokázala odpustit.

Kdysi hodně obsazovaná herečka už po revoluci moc příležitostí k hraní nedostala. Objevila se třeba jako sekretářka Olga v Pojišťovně štěstí nebo si zahrála matku jedné z ústředních postav ve filmu Bolero. Nedávno se objevila v epizodních rolích seriálu Chlap nebo Polda, kde si zahrála se synem Bolka Polívky.

Zdroje článku:
  • ČSFD,
  • Nostalgie,
  • autorský článek