MasterChef 2023: Bude to tentokrát k jídlu, nebo je to zase jen na oko

MasterChef 2023: Bude to tentokrát k jídlu, nebo je to zase jen na oko
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V každém ročníku této soutěže si po několika epizodách porota vybere pár lidí, které sice v každé epizodě hodně kritizuje, ale posílá je dál (dělají show). Tentokrát má čest Adam a Joy. Divák nemá šanci ochutnat a chuť porotců je velice individuální záležitost.

V jedné epizodě se přehlíží, že se jeden ze soutěžících hned na začátku pořeže a vlastně nedělá vůbec nic, v další epizodě porota nemůže brát zřetel na to, že je někdo nachlazený a nemá čich ani nejlepší chuť. Pravidla se tak trochu ohýbají, zřejmě podle sympatie.

ze soutěžního pořadu
ze soutěžního pořadu | Zdroj: TV Nova

A dnes se opět vyřazuje, a tak nějak stále trošku nudně

Jak si určitě všichni všimli, soutěž má poněkud svižnější tempo a bude kratší. To v komerční televizi znamená ušetření nákladů, protože zisky asi nebudou úplně snové. Možná by to chtělo malou změnu v porotě, protože osvědčené složení už se trochu okoukalo, a tak nějak vklouzlo do rutiny, která je už trochu nudná. Přemka Forejta jen nějaké jídlo baví, Radek Kašpárek ztratil kadenci (rychlost palby) a Honza Punčochář je, už tradičně, jen do počtu. Gastronomie jde dál a možná by si místo na výsluní zasloužili další úspěšní kuchaři a kuchařky v gastronomii, kteří by do soutěže vnesli nový vítr.

První výzva

Začátek byl zajímavý, potom se to zvrtlo do rutiny. V bedýnkách soutěžící našli fén a 3 živé cvrčky. Nakonec se pekl složitý dort. Asi by to zvládl i robot. Všechny suroviny na stole, návod na pečení k tomu. A samozřejmě nikdo ze soutěžících neumí péct, což už je v této soutěži skoro tradice. Nechtělo by to malé změny při výběru soutěžících? Joy jako tradičně nic z nabídky nekonzumuje. Co ta holka z Nigérie asi doma jí?

Přišla vyhlášená kuchařka s dortem, který byl nejspíš dvacátým klonem, jenž pro účely natáčení vyrobila, a soutěžící měli za úkol udělat kopii. Po prvotním zmatku (nikdo nikdy z vybraných finalistů nic nepekl) se nakonec bábovičku podle návodu podařilo nejlépe uplácat Martě, Žanet a Aničce.

(Co už se do vysílání nevešlo: Vyhlášená kuchařka soutěžícím předvedla, jak se dort dělá, krok za krokem.)

Mára v soutěži
Mára v soutěži | Zdroj: TV Nova

Anička v hlavní roli druhé výzvy

Anička byla vybrána, aby vedla druhou výzvu, při které šlo o vyřazení 4 soutěžících. Na pár šťastlivců se tedy vůbec nedostalo, a přesto postoupili. Anička vybírala soupeře a také suroviny, které měli poslepu ochutnat. Smůlu měl Adam, Joy, Zdeněk a Petra.

Třetí výzva s čokoládou

V hlavní roli byl slaný pokrm, ve kterém by vynikla čokoláda. Joy byla samozřejmě strašně vyděšená (už zajetá strategie) a nevěděla, co vaří. Petra se pustila do jeleního steaku, Adam dělal nějakou omáčku a Zdeněk to chtěl mít už za sebou. Bez čichu a dobré chuti při nachlazení se vaří hodně špatně.

Výsledek je asi jasný.

Zdroje článku: