Leonardo da Vinci bude testovat, zda evropská koprodukční tvorba diváky zaujme

Leonardo da Vinci bude testovat, zda evropská koprodukční tvorba diváky zaujme
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tři hlavní evropské kanály France TV, RAI (Itálie) a ZDF (Německo), se dohodly na dlouhodobé společné tvorbě kvalitních programů evropského původu, které by kromě divácké oblíbenosti měly i kulturní a vzdělávací hodnotu.

První projekt mezinárodní spolupráce

Mezi první realizované projekty patří seriál Leonardo, věnovaný italskému geniálnímu umělci, vědci a vynálezci Leonardovi da Vincimu. Osmidílná minisérie se točila v 50 lokalitách po celé Itálii, a i přes mnohá omezení je seriál natočený a pracuje se na postprodukci.

Děj zavede diváky do 14. století, zajímavý kriminální námět má diváka zaujmout a poutavou formou představit osobnost, která si právem zaslouží označení génius. Seriál má za úkol ukázat divákovi, jak moc výjimečný člověk to byl, co za svůj život všechno stihl a jak moc dokázal inspirovat další lidi i v následujících stoletích. Seriál by se měl objevit začátkem příštího roku.

O herci, který se představí jako Leonardo da Vinci

Hlavní roli samotného geniálního Leonarda se ujme Aidan Turner (1983), kterého znají především diváci z populárního seriálu Poldrak.

Aidan se původně měl stát elektrikářem, jako jeho otec, nicméně on už v šesti letech prokázal ohromující taneční talent. Jeho rodiče se báli, že by se v budoucnu mohl dostat pod vliv špatných skupin, které se v Irsku v Jižním Dublinu kde vyrůstal jen množily, a tak ho v jeho zájmu podpořili a už v šesti letech chodil do taneční školy na latinskoamerické tance. V deseti letech už vyhrával soutěže.

Od tance k herectví není daleko, a tak mladý muž s atraktivním vzhledem a výškou 183 cm nemusel na svou příležitost čekat dlouho. Určitě mu pomohlo i prestižní herecké vzdělání. První malou příležitost dostal v televizním dobovém seriálu Tudorovci, potom přišla velká role v třídílné filmové tvorbě Hobit, úspěšný televizní seriál Cena za lidskost a potom seriál Poldrak (2015 až 2019), kde získal za roli neohroženého muže přízeň převážně ženského publika.

K jeho popularitě jako hrdiny Poldraka se váže jedna kuriozita. Herec sám není příznivcem sociálních sítí, a tak si jeho fanynky založily účet na Twitteru věnovaný hercovým vlasům. Jeho černé seriálové kudrlinky se zřejmě hodně líbí a účet má už přes 50 tisíc lajků.