Kvíz: Jaké to je být účastníkem AZ kvízu? Není úplně snadné se do oblíbené soutěže dostat, zkuste si AZ kvíz nanečisto

Kvíz: Jaké to je být účastníkem AZ kvízu? Není úplně snadné se do oblíbené soutěže dostat, zkuste si AZ kvíz nanečisto
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po přihlášení se rozhodně nedostanete do oblíbeného soutěžního pořadu hned, ale pár měsíců si počkáte, než se vám z televize někdo ozve. Někdy už dokonce zapomenete, že jste se do soutěže vůbec přihlásili.

A potom to přijde. Dostanete pozvánku na konkurz, kde vyplníte test, na jehož základě televize rozhodne, zda dokážete splnit požadavky na účast v soutěži. Konkurz je v brněnské televizi, a proto musíte počítat s náklady na cestu a s tím, že si musíte vzít dovolenou, neboť konkurz se koná vždy v pracovní den.

Samotný konkurz je jednoduchá záležitost. Spolu s vámi se do něj zapojí skupina dalších soutěžících, a to asi 25 až 30 lidí, podle toho, kdo sebere odvahu a na pozvání zareaguje. Do rukou dostanete test na papíře a vyberete správné odpovědi. Hned na místě se dozvíte, zda z vás bude soutěžící. Náklady na cestu na konkurz si uhradíte. 

Samotné natáčení je trochu stresující. Přece jen si uvědomíte, že budete v televizi. Odstranit trému je asi 70 % úspěchu. Když budete mít trému, nevybavíte si věci, které doma u televize zvládnete i bez přemýšlení. Proto si účast před kamerami dobře rozmyslete.

Pro osoby, které si chtějí prohlédnout Brno, je účast v soutěži možností, jak se ve městě zdarma zdržet přes noc. Televize totiž ve svém natáčecím plánu počítá i s tím, že se někdo na natáčecí den nedostaví, a proto si předem zajistí náhradníky. Takový náhradník je potom den před svým natáčením dílu produkci k dispozici a má uhrazený nocleh v hotelu v Brně. Pro účastníka soutěže to znamená, že se bude v zákulisí natáčení zdržovat den před vlastní soutěží a v případě, že se některý z účastníku nedostaví, produkce ho použije jako náhradníka, aby se splnil natáčecí plán.

Pro trémisty jsme tak představili možnost, jak nahlédnout do kuchyně AZ-kvízu předem, a tak třeba ovládnout svou trému.

 

Zdroj článku:
  • Autorský text