KVÍZ: Přesvědčte se, jak dobře znáte filmy a život největší dětské legendy – Tomáše Holého

KVÍZ: Přesvědčte se, jak dobře znáte filmy a život největší dětské legendy – Tomáše Holého
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes si můžete ověřit, jak dobře znáte největší českou legendu z řad dětských herců – Tomáše Holého. Pokud jste loni sledovali náš cyklus článků, který jsme této dětské hvězdě věnovali, určitě pro vás kvízové otázky nebudou žádnou překážkou.

Tomáš Holý přirostl k srdci dospělým hereckým kolegům i divákům. Ti, kdo měli to štěstí a potkali se s ním během jeho dětských let, ho popisují jako velice chytrého, vnímavého člověka s velkým sociálním cítěním.

Dětský herec je velice specifická kategorie umělců, protože děti ve většině případů nehrají a neučí se texty ze scénáře. Je na dospělých, aby je natáčením provedli a přizpůsobili situaci tomu, jak má dítě reagovat. Právě Tomáš Holý byl výjimkou. Doslova od prvního natáčení se zajímal o celý systém natáčení a velice brzy pochytil herecké dovednosti dospělých kolegů.

Když k inteligenci přidal i veselý obličej s rošťáckým výrazem, nebylo u obrazovek rodičů, kteří by nechtěli takového syna. Režiséři si jeho účast na natáčení museli zamlouvat dopředu, protože ho chtěli všichni. A on samozřejmě musel plnit i školní povinnosti, takže jeho čas byl limitovaný.

I přes kariéru, která trvala jen několik let, nám zanechal několik filmových lahůdek, ke kterým se rádi vracíme. Jeho smích a přirozený projev se pro několik generací staly doslova elixírem na dobrou náladu.

Zdroje článku: