Kvíz: Zavzpomínejte s námi na kriminální případy, které se řešily v seriálu Panoptikum města pražského

Kvíz: Zavzpomínejte s námi na kriminální případy, které se řešily v seriálu Panoptikum města pražského
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kriminální případy v čele s panem radou Korejsem u televizních obrazovek řešilo tisíce československých diváků. Vzpomínáte si na seriál natočený v druhé polovině minulého století i vy? Ověřte si své znalosti v našem kvízu.

Volné pokračování seriálu Hříšní lidé města pražského

Když se v roce 1969 začal v Československé televizi vysílat seriál Hříšní lidé města pražského, asi nikoho nenapadlo, že bude tolik úspěšný. Lidé pravidelně každý týden sedávali k televizním obrazovkám a snažili se spolu s radou Vacátkem vyřešit zapeklité kriminální případy. A právě proto bylo o pár let později natočeno volné pokračování. Tentokrát s názvem Panoptikum Města pražského.

Jiří Adamíra byl úchvatným divadelním hercem

V hlavní roli policejního rady Korejse se představil Jiří Adamíra. Životní partner herečky Hany Maciuchové byl mimo jiné také úspěšným divadelním hercem . I přesto, že ho proslavila role v tomto seriálu, největší úspěchy sbíral právě na divadelních prknech. Působil v Realistickém divadle v Praze a ve Státním divadle v Ostravě. Mimo Panoptikum se v televizi objevil i v seriálu Byl jednou jeden dům nebo ve filmu ...a pátý jezdec je Strach

V Národním divadle působil tři roky

Od roku 1990 působil i v Národním divadle, jehož účinkování ukončila až smrt herce 14. 8. 1993. Jeho hrob je možné navštívit na Vyšehradském hřbitově.

Zdroje článku: