KVÍZ: Zazněla ve filmu Marečku, podejte mi pero hláška "Já když kouřím, tak zvracím."? Otestujte své znalosti v našem kvízu

KVÍZ: Zazněla ve filmu Marečku, podejte mi pero hláška "Já když kouřím, tak zvracím."? Otestujte své znalosti v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Houstone, máme problém.“ Víte, odkud tato hláška pochází? Že ne? Tak to možná máte opravdu problém. V našem kvízu si vyzkoušejte, jak dobře na tom jste s oblíbenými filmovými hláškami.

Louisem de Funès je již navždy znám jako četník

V druhé polovině minulého století byl natočen oblíbený francouzsko-italský film s Louisem de Funès v hlavní roli. Ten je, coby strážmistr Ludovic Cruchot, po nepříliš úspěšné, zato ale milované kariéře převelen do turistického letoviska Saint-Tropez, kde se začnou dít věci.

Snímek natočený v roce 1964 si okamžitě získal popularitu u diváků. Film milovali a dodnes na něj s oblibou koukají nejen Francouzi. Lidé z celého světa si příběhy tohoto malého četníka nadevše zamilovali. S nadšením tak přijali i další z dílů. Během 8 let došlo, na základě obrovské vlny popularity, k natočení dalších pěti snímků. Ten poslední, který vznikl v roce 1982, nese název Četník a četnice.

Saint-Tropez je i díky filmu hojně navštěvováno turisty

Kromě ateliérů se, na základě tehdejších trendů, nově začalo točit také v exteriérech. Při dívání se na Četníka ze Saint-Tropez tak na vás dýchne autentičnost francouzské pohody. Turisté rádi zavítají také do četnické strážnice. Ta je, stejně jako ve filmu, postavena v Saint-Tropez, kam se na ni chodí ročně dívat tisíce fanoušků francouzského četníka.

Zdroje článku: