KVÍZ: Vyzkoušejte své znalosti o zlodějském filmu Láska z pasáže

KVÍZ: Vyzkoušejte své znalosti o zlodějském filmu Láska z pasáže
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Láska z pasáže je film o lásce, zločinu, naději a o tom, jak se vyrovnat s minulostí a začít znovu. Je to film, který vás pobaví i dojme. A je to film, který vás naučí, jak nekrást.

Láska z pasáže, krimi drama z dílny Jaroslava Soukupa, které bylo natočeno roku 1985. Hlavní role si zahráli Lukáš Vaculík, Tatiana Kulíšková a Vladimír Dlouhý. Film vypráví o mladém čističi oken Pavlovi Křížovi, který se zaplete do podvodů a krádeží s partou zloděje Robyho. Brigádnice Jana z úklidové firmy, do které se Pavel zamiluje, se mu snaží pomoci se dostat ven z těchto nebezpečných kruhů, ale bohužel pro ni to nedopadne zrovna nejlépe. Pletky s policií, únos, napětí, to všechno je Láska z pasáže. Snímek divákovi ukazuje, jak těžké je uniknout ze začarovaného kruhu zločinu, jak důležitá je láska a důvěra i život mladých lidí, kteří hledají sami sebe, ale při tom občas dělají osudné chyby.

Pro dnešního diváka je film zajímavý hlavně tím, že zachycuje atmosféru Prahy v osmdesátých letech. Vidíme pražské pasáže, bistra, diskotéky, ale i paneláky a sídliště. Máme možnost nahlédnout, jak v té době žili mladí lidé, co je bavilo, co je trápilo a co chtěli změnit. Film je také plný známých herců, kteří byli tehdy teprve na začátku svých kariér. Kromě již zmíněných hlavních herců můžeme vidět i mladičkého Ondřeje Vetchého, Vítězslava Jandáka, Čestmíra Řandu ml., Mílu Myslíkovou nebo Ladislava Potměšila.

Ať už film znáte, nebo pro vás dnešní článek byl prvním setkáním s ním, zkuste si vyplnit náš krátký kvíz. A pokud se vám nezadaří, můžete se na film podívat, znalosti si osvěžit a užít si příjemný večer plný kultury.

Zdroje článku: